Denizli’de İl Kurban Hizmetleri Komisyonu Denizli Vali Yardımcısı Vekili Halil Canavar Başkanlığında toplandı. Kurban Bayramı nedeniyle bir takım kararlar alındı. Denizli’de Kurban Bayramı öncesi hayvan hırsızlığının önlenmesine, küpesiz ve belgesiz hayvanların satın alınmamasına yönelik konulara dikkat edilecek. İlçe belediyeleri tarafından, hayvan satış yerlerinin giriş ve çıkışlarında araçların dezenfekte edilerek, yayılacak hastalıklara karşı, satış ve kesim yerlerinin temizliğinin ve dezenfeksiyonu yapılarak gerekli tedbirler alınacak.

HAZIRLIKLAR YAPILACAK

Herhangi bir şekilde kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması için Belediyeler tarafından önceden ekipler oluşturularak gerekli hazırlıklar yapılacak. Özel kurban kesim yeri hazırlayan ve İlçe Komisyonlarına izin için başvuran şahısların kesim yerlerinin kurulacak ekip tarafından kontrolleri yapılarak uygun bulunanlara İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonlarınca izin verilecek. Kurban kesim ücretleri İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonlarınca mahalli şartlar göz önünde bulundurularak belirlenecek. İlçe Komisyonlarınca kurban kesim yerlerinde İslami usullere göre kurban kesim esaslarını belirten bir levhanın uygun mekanlara asılacak.

RANDEVU VERİLECEK

İl ve İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurban kesim yerlerinin günlük kesim kapasitesi bilgisi 01 Temmuz 2021 Perşembe gününe kadar çeşitli iletişim kanalları kullanılarak kamuoyuna duyurulacak. Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerlerin işletmecileri kurban kesilecek her bir gün için oluşturacakları randevulu kesim bilgisini içeren listeyi kurban kesim yerinin girişinde ve görülebilecek şekilde asılmasına, ayrıca kurban kesim yerlerinin işletmecileri tarafından her bir kişinin kurban kesim saatine ilişkin randevu bilgisi kurban kesim yerinden hizmet alacaklara SMS yoluyla bildirilecek. Kesim işlemlerinin bayramın ilk gününde yoğunlaşmaması için gerekli tedbirlerin alınmasına, kesim yerlerinde kesim yaptırmak isteyen kişilerin talepleri mümkün olduğunca bayramın üç gününe eşit sayıda randevu verilecek şekilde planlanacak. Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında çevre ve görüntü kirliliğine neden olacak şekilde yol kenarları, park ve bahçeler, dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek.