Kalınkoz Kalkınma Kooperatifi üyesi 487 çiftçi, Zeytin Dalı Harekatı'na desteklerini göstermek amacıyla bir hafta boyunca toplayacakları sütün gelirini Mehmetçik Vakfına bağışlama kararı aldı.

Kooperatif Başkanı İdris Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kalınkoz ile Yaylapınar mahallelerinde yaşayan ve geçimini süt satarak sağlayan çiftçilerin Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele eden askerlere destek vermek istediklerini söyledi.

Bir hafta sürecek kampanya kapsamında toplanacak sütün gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını kaydeden Öz, "Mahallelerimizde bir hafta içerisinde topladığımız sütleri kooperatifimiz aracılığıyla satışa çıkartacağız. Şimdiye kadar 7 ton süt biriktirdik. Hedefimiz 20 ton süt toplayıp askerimize destek sağlamaktır. Çameli'de yaşayanlar olarak bizde bu harekatta katkımız olsun istedik" diye konuştu.

Çiftçilerden Nazife Kuru da "Afrin'deki Mehmetçiklerimize sütlerimiz helal hoş olsun" diye söyledi.

Kampanyaya 20 kilo süt bağışladığını belirten Rusan Kuru da "Askerlerimize sütlerimiz gitsin. Hepsini vermeye hazırız. Mehmetçik olmayınca bizler yaşayamayız" diye ifade etti.