Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Denizli’de organizasyon oluşturarak yasalara aykırı biçimde haksız menfaat ve yüksek kazanç sağlamak amacıyla diğer illerden Denizli’ye getirerek satışa sunarak silah-mühimmat kaçakçılığı yapmak isteyen şahıslara yönelik yaklaşık 8 ay devam eden çalışmalar neticesinde operasyon yapıldı. Denizli başta olmak üzere Sarayköy, Serinhisar, Güney ilçeleri ile Aydın’da organize olarak silah kaçakçılığı yapmak isteyen şüpheli şahıslar tespit edildi. Yürütülen çalışmalarda 20 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik şahısların ikamet ve işyerlerinde planlı operasyon kapsamanda aramalar yapıldı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda araçların kaput içerisine gizlenmiş ve toprağa gömülü vaziyette ruhsatsız faturasız olduğu tespit edilen silah ve fişekler tespit edildi. Aramalar neticesinde 8 adet tabanca, 555 adet fişek, 30 adet av tüfeği, 13 adet kuru sıkı tabanca ve 115 adet tarihi eser bulunarak el konuldu.

Ayrıca ikamet aramalarında şüpheli şahısların satmak istedikleri silahları hedef olarak kullanılan ağaç kütüğüne atış yaparak denedikleri, işyeri aramalarında da üst sürgüsü bulunmayan kurusıkı tabancaların namlu ağızlarını açarak ateşli tabancaya çevirdikleri tespit edildi.

Operasyon sonucu yakalanan 20 şüpheli şahıs hakkında “Silah Ticareti Yapmak, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun” kapsamında ruhsatsız silah taşımak suçlarından adli ve idari işlem yapıldı. Ele geçirilen tarihi eserlerle ilgili olarak da “Tarihi Eser Kaçakçılığı” suçlarından işlem yapıldı. Adli mercilere sevk edilen 2 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi