Denizli’de son yıllara damga vuran bir vurgun haberi ormanları ve habitatıyla ünlü Beyağaç ilçesinden geldi. Jandarma ekipleri Beyağaç İlçesinde ormandan kesilen binlerce ağacın damga vurulmadan satıldığı, haksız kazanç elde edilerek devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, takip sonucu operasyon için düğmeye bastı. 
MÜDÜRDE BAŞKANDA YAKALANDI
Jandarma Operasyonun odak noktasında yer alan Beyağaç Orman İşletme Müdürü M.P., Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı H.T. ve yönetim kurulu üyeleri A.D. ve Ş.C. başta olmak üzere 6 kişiyi gözaltına aldı. Ekibin hileli evraklar, belgelerle kesim işlerinde usulsüzlük yaptıkları, Kooperatif aracılığıyla ise Muğla ve ilçelerine kereste atölyelerine tomrukları sattıkları iddia ediliyor. Öyle ki, vurgundan elde ettikleri toplam gelirin ise 10 milyon lirayı bulduğu yine iddialar arasında. Jandarma, Muğla adresinde 10 m3 kaçak kereste malzemesi, aramalarda kaçak 230 m3 tomruk orman emvali, suçtan elde edildiği belirtilen 140 bin lira para, çok sayıda belge ve 4 adet ruhsatsız tüfek ele geçirdi. Operasyonda toplam 6 kişi göz altına alınırken Müdür ve başkan dahil 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

VİLLA YAPTIRMIŞ
Yapılan operasyonlarda ele geçirilen malzemeler ve elde edilen belgelerin yanı sıra bir iddia da bomba gibi gündeme düştü. Beyağaç Orman İşletme Müdürü M.P’nin Muğla’nın Misal İlçesinde yine milyonluk değeri sahip bir villa yaptırdığı öne sürüldü. Müdürün, tatil beldesindeki villayı bir akrabası üzerine inşa ettirdiği öğrenildi.