Denizliakteul.com - Özkan Tokmak

Denizli’de Çardak Havalimanında yaşanan taksi sorununa neşter vurup yeni taksi hizmeti verecek gurubun belirlenmesi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü 19 Şubat’ta ihaleye çıktı. 2 taksi kooperatifinin karşı karşıya geldiği ihalede rekabet o kadar yüksek doza çıktı ki, fiyatlar ise uçtu. Havaalanında daha önce görev yapan kooperatif taksi başına aylık 600 lira öderken, ihaleyi kazanan Ortaçeşme Taksi Kooperatifi rakamı 28 bin liraya çıkararak çekişmeli ihaleyi kazandı. Havaalanında görev yapacak kooperatifin 10 taksisi ayda DHMİ’ye 280 bin lira artı KDV yani toplamda 330 bin 400 lira ödeme yapacak. Yıllık rakam ise 3 milyon 964 bin lira olunca rakamın yüksekliği ise Denizli’de taksici camianın ağzını açık bıraktı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çardak Havalimanı’nda Pamukkale Taksiciler Kooperatifi’ne bağlı taksilerin sözleşme hükümlerine aykırı şekilde dolmuş taksicilik yaptıklarını tespit ederek, her yılbaşında yenilediği sözleşmeyi Eylül Ayı’nda feshetmişti. Dolayısıyla taksiler terminal önüne kadar yolcu bırakabiliyor ama havalimanına inen yerli ve yabancı yolcuyu alamıyordu. Alan taksilere de cezalar yağdı. Mecburiyet nedeniyle taksiciler, havaalanı nizamiye kapısının önüne çıktı, yolcularda 500 metre terminal önünden nizamiye önüne kadar yürümek zorunda bırakıldı. Bu durum Denizli’de STK’lar, iş dünyası ve yolcuların büyük tepkisine neden oldu. Hatta son dönemde taksicilerin tamamen yolcu almaları engellendi. Ciddi anlamda mağduriyetin yaşandığı havaalanında DHMİ Genel Müdürlüğü taksi ile ilgili yeni dönemi başlatacak ihaleyi 19 şubat olarak duyurdu.

REKABET GÖZLERİ KARARTTI

İhale; DHMİ Denizli Çardak Havalimanı Müdürlüğünde gerçekleştirildi.  İhaleye Pamukkale Taksi Kooperatifinin başvurusu kabul edilmezken Ortaçeşme Taksi Kooperatif ile Havataş Taksi Kooperatifinin başvuruları kabul edildi. Ancak ihale çok çekişmeli geçti. Biranda 600 liradan başlayan rakamlar sert rekabet nedeniyle astronomik oranlarda binlerce liraya ulaştı. Son olarak 27 bin 600 lirada kalan Havataş Taksi Kooperatifinin teklifinin üzerine  28 bin liraya rakamı yükselten Ortaçeşme Taksi Kooperatifi ihaleyi kazanmayı başardı. Havaalanından uzaklaştırılmadan önce Pamukkale Taksi Kooperatifinin ayda taksi başına 600 lira ödediği bir ortamda artık Ortaçeşme Taksi Kooperatifi taksi başına 28 bin lira para ödeyecek. Havaalanında görev yapacak kooperatifin 10 taksisi ayda DHMİ’ye 280 bin lira artı KDV yani toplamda 330 bin 400 lira ödeme yapacak. Yıllık rakam ise 3 milyon 964 bin lira olunca rakamın yüksekliği ise Denizli’de taksici camianın ağzını açık bıraktı.

50 BİN LİRA YANDI

Ancak rekabet gözleri karartmış olacak ki, bunun da faturası taksici esnafa ağır oldu. İhale sonrası yaptıkları her türlü hesapta büyük bir zararla karşılaşacaklarını gören Ortaçeşme Taksi Kooperatifi üyeleri, resmi olarak verilen süreçte sözleşmeye imza atmadı. Böylelikle kendilerine verilen hakkı da yitirdiler. Birde ihale için yatırdıkları 50 bin Türk Liralık teminatı da yakmış oldular. İhale şartları gereği ikinci en yüksek teklifi veren  Havataş Taksi Kooperatifine Çardak Havaalanı Taksi İhalesi verilmiş oldu. Onlara de DHMİ,  10 günlük süreçte sözleşmeye imza için süre tanıdı. 3 gün sonra zamanları biticek olan kooperatifte imza atmaz ise onlarda 50 bin liralık teminatlarını yakmış olacak.

“EKMEĞİMİZ İÇİN REKABET ETİK”

Ortaçeşme Taksi Kooperatifi Başkanı Akın Toprakçı, ekmek teknelerini kaybetmemek için sınırları zorladıklarını ancak altından kalkamayacak boyuta geldiklerini belirterek, “Ben ve arkadaşlarım 28 yıl boyunca Pamukkale Taksi Kooperatifi bünyesinde Denizli halkımıza Çardak Havalimanında hizmet verdik. Ancak 2 yıl önce kendi kooperatifimizi kurarak Denizli halkımıza hizmetimizi sürdürdük. Çardak Havaalanı ihalesine katılmak için hazırlığımızı da yapmıştık. Havalimanındaki sıkıntı, mevcut toplu taşıma işini yürüten firmanın taksicilerin yani bizlerin işine göz dikmesiydi. Taksi işini de kendileri yapmak istiyordu. Rekabetin asıl kaynağı da buydu. Karşımızdaki taksici kooperatifi havalimanında toplu taşıma işini yapan firmaydı. Bu nedenle çekişme bizi içine çekti. Ödeyemeyeceğimiz astronomik rakamlara kadar fiyatlar yükseldi. Sonuçta sözleşmeye imza atamadık. 50 bin liralık teminatımızı da yakmış olduk. Hayırlısı… Diğer firmanın da o rakamlara sözleşmeye imza atacağını düşünmüyorum. Onlarda 50 bin liralık teminatı yakmak durumunda kalacak. Yeni ihale sürecine odaklanmış durumdayız” dedi.