Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nda oluşturulan parkurda dün başlayan organizasyona katılan sporcular, at üzerinde okla hedefi vurarak dereceye girmek için mücadele etti. Yurt genelinden 56 sporcunun katıldığı finalin büyükler genel klasmanında Alperen Alkan birinci, Rayif Yavuz ikinci, Yavuz Ayaz üçüncü oldu. Gençler genel klasmanda ilk 3 sıra Berkin Aras, Ahmet Sağbilge ve Hüseyin Azkın'dan oluştu.

Arif Eğinli'nin birinci olduğu yıldızlar genel klasmanda, Salih Yüksel ikinci, Damla Çakırca üçüncü sırayı aldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, atlı okçuluğun Türk milletinin geçmişinden gelen bir kültür olduğunu ifade etti. Geçen yıl yarı finale ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Zolan "Bu sene de Türkiye Şampiyonası'nın finalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu da, organizasyonun önümüzdeki yıllarda uluslararası olarak devam edeceğini söyleyerek, "Güzel bir etkinlik oldu. Hem burada geleneksel sporlarla coşuyoruz hem de geleneksel kültürümüzü gelecek kuşaklara taşıyoruz” diye ifade etti. (AA)