Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Güney, Tavas, Acıpayam ve Çameli İlçelerinde önemli zararların oluştuğunu ve bunun için zarar tespit çalışmasının yapıldığını belirtti. Denizli’de hafta sonu etkisini gösteren sağanak yağmur tarım arazilerinde önemli zararlara neden oldu. Aniden bastıran yağmur birçok ilçede su baskınlarına ve sele neden oldu. Yaşanan sel felaketiyle birlikte birçok ekili alandaki ürün tarlada kaldı.

4 İLÇEDE TARIM ALANLARI ZARAR GÖRDÜ

Etkili olan yağmur yağışının Güney, Tavas, Acıpayam ve Çameli ilçelerindeki ekili alanlarda önemli zararlara yol açtığını belirten Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici; “Hafta sonu etkili olan yağmur yağışı bazı ilçelerimizde afete dönüştü. Lokal olarak etkili olan sağanak ve dolu yağışı, Güney İlçesi’nde kekik ve üzüm bağları, Tavas ve Çameli’de meyve ve sebzeleri, Acıpayam İlçesi’nde de kavun karpuz alanlarını vurdu. İlk incelemelere göre bu 4 ilçemizdeki ekili alanlarda önemli zararlar bulunuyor” dedi.

“ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Yaşanan sel felaketinin ardından İlçe Tarım Müdürlükleri ve İl Afet Komisyonunun alanlarda çalışmalarına başladığını belirten Gemici; “Yaşanan sel felaketinin ardından İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile İl Afet Komisyonu ekipleri alanlarda tespit çalışmalarına başladılar. Yakın zamanda hazırlanacak rapor yetkililere ve bizlere sunulacak” dedi.

“TARSİM SİGORTASİ ÖNEMLİ”

Artık küresel iklim değişikliğini çiftçinin kabullenmesi gerektiğini belirten Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, TARSİM sigortasının afetlerdeki önemine değindi. Bu tür yağışların sık sık yaşandığını ve çiftinin bu zararlarının karşılanması için TARSİM sigortasının önemli olduğunu ifade eden Gemici; “Çiftçilerimizin TARSİM sigortası yaptırması önemli. Şuanda sigorta yaptıran üreticimize yüzde 50 oranında da devlet destek veriyor. Geri kalan parayı da üreticimiz ürününü tarladan kaldırdıktan sonra yapıyor. Çiftçimizin zarar görmemesi için sigorta yaptırması önemli” dedi.