Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında, koronavirüs tedbirleri hususunda olağanüstü toplandı. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlatılması kararlaştırılmıştı. Bu doğrultuda Diyanet İşleri Başkanlığının yazısı ile hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarında 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren yüz yüze eğitime geçileceği belirtildi.

KİMLER MUAF OLACAK?

İçişleri Bakanlığının 12 Şubat 2021 tarihli ve ‘Hafızlık Kur’an Kursları Muafiyeti’  konulu yazısına istinaden;  Hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarında öğrenci, kursiyer, öğretici, çalışanların durumlarını kurumlarınca verilecek kurum adresi ve çalışma, ders programını gösteren belge ile belgelendirmeleri şartıyla, İçişleri Bakanlığının genelgesi ile getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarının öğrenci, kursiyer, öğretici, çalışanlarından 65 yaş ve üzerinde kalanlar ile 20 yaş altında kalanlar ise şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanma kısıtlamasından muaf tutulmalarına oy birliğiyle karar verildi.