Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. maddesine göre, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında COVİD-19 tedbirleri hususunda olağanüstü toplanmıştır. Bu kapsamda; 17.03.2020 tarihli ve 04 No’lu İl Umumi Hıfzısıhha Meclis Kararları 5. Maddesinde yer alan sokak ve bahçe düğünlerine izin verilmemesi kararının devamına, İçişleri Bakanlığının 24.06.2020 tarihli “Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler” konulu yazısına istinaden;  26.06.2020 tarihli ve 38 Nolu İl Umumi Hıfzısıhha Meclis Kararları A maddesinde düğün yapılacak mekanlara ilişkin kapalı alanlarda yapılacak düğünler, açık/kır/bahçe vb. mekanlarda yapılacak düğünler ile köy veya kırsal kesimlerdeki düğünlere belirlenmiş kurallara uymak kaydıyla izin verilecek.

SOKAK DÜĞÜNLERİ YASAK

İl merkezi veya ilçelerin kentsel yerleşim alanlarındaki sokak düğünlerine izin verilmemesine oy birliği ile karar verildi.

Ayrıca, mevlüt organizasyonlarına sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralları başta olmak üzere yemek ikramı yapılmadan sadece mevlüt okutulması şeklinde yapılması kaydıyla izin verilmesine, sosyal mesafeye uyulmak şartıyla yapılacak olan basın açıklamaları hariç, diğer toplantı ve gösteri yürüyüşlerine izin verilmemesine karar verildi.