Çardak Havalimanında, iş dünyasında turizme ve tüm kesimleri etkileyen taksi krizi artık son buldu. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Eylül ayında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çardak Havalimanı’nda Pamukkale Taksiciler Kooperatifi’ne bağlı taksilerin sözleşme hükümlerine aykırı şekilde dolmuş taksicilik yaptıklarını tespit ederek, Eylül Ayı’nda feshetmişti. O günden bugüne de toplu taşıma değil taksi hizmeti almak isteyenler sıkıntı nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadı. DHMİ Genel Müdürlüğü de taksi ile ilgili yeni dönemi başlatacak ilk ihaleyi 19 Şubatta yapmıştı ancak o da rekabete kurban gitmişti.  2 rakip taksi kooperatifinin karşı karşıya geldiği ihalede taksi başı aylık ücret 600 liradan açılmış olmasına rağmen Ortaçeşme Taksi Kooperatifi rakamı 28 bin liraya çıkararak çekişmeli ihaleyi kazanmıştı. Havataş Taksi Kooperatifi ise 27 bin 600 lira ikinci en yüksek teklifi olan firma olmuştu. Rekabet nedeniyle astronomik teklifler veren iki kooperatifte 50 şer bin liralık teminatlarını yakarak ihaleyi üstlenmemişti.

YENİ İHALE İÇİN ÖNLEM

DHMİ, Çardak Havalimanı Taksi Hizmetleri için ihale tarihini 17 Mayıs olarak duyurmuştu. Ancak bu kez DHMİ, geçici teminatları firmaların yine keyfi fiyatlar vererek yakmalarının önüne geçip, caydırıcı olmak amacıyla 150 bin liraya çıkarmıştı. İşe de yaradı. Bu kez rakamlar havada uçuşmadı.

TAKSİ BAŞINA ÜCRET BELLİ OLDU

Pamukkale Taksi Kooperatifi taksi başına geçtiğimiz yıl DHMİ’ye 600 lira artı KDV ücret vermekteydi. Bu kez ihaleye 15 taksi ile katılan Havtaş Taksi Kooperatifi ve Denizli Havalimanı Taksi Kooperatifi yarıştı. Denizli Havalimanı Kooperatifi 6 bin 50 artı KDV teklifte kalırken Havtaş Taksi Kooperatifi 7 bin 150 artı KDV teklifiyle ipi göğüsleyen taraf oldu. Bu tarihten itibaren havaalanında  Havtaş Taksinin 15 taksisi görev yapacak. Kooperatif aylık olarak 126 bin 555 lira DHMİ’ye para ödeyecek. Yıl sonuna kadar ise 1 milyona yakın kira bedeli ödeyecek firma, Denizli ile Çardak Havaalanı arasında taksi hizmetini sunacak.