Denizli’nin ilçelerinde yapılan toplantılar çiftçiler, Tarım Kredi Kooperatifleri, Ziraat Odaları, Sigorta Acenteleri, Müdürlük personeli ve tarımla ilgili diğer paydaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi. TARSİM'in çiftçi için önemine dikkat çeken İl Müdürü V. Nejdet Demir, "Tarım sektörü riskleri büyük olan bir sektördür. Devlet Destekli TARSİM’in asıl amacı doğal afetlerin, tarım ve hayvancılıkta neden olduğu zararları karşılayarak üreticileri, uzun vadede gelir istikrarına kavuşturarak, üretimde devamlılığı sağlamaktır. TARSİM’,n tanıtılması ve yaygınlaştırılması noktasında eğitim ve yayım çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir. İlimize bağlı 19 İlçede 39 yerleşim yerinde 912 üreticimizin katılımı ile çiftçi bilgilendirme toplantıları yaptık. Bunun neticesinde TARSİM bünyesinde yaptırılan tarım sigortalarının sayısı yıldan yıla artmakta ve yaygınlaşmaktadır. Üreticilerimiz TARSİM'in faydalarını gördükçe daha çok ilgi gösterecektir." dedi.

TARSİM'in işleyişi ve dikkat edilecek hususlar konusunda katılımcılara bilgi veren Tarım Sigortaları Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu, devlet destekli tarım sigortalarının önemine değinerek 2005 yılında Tarım Sigortaları Kanunun yürürlüğe girmesi ile 2006 yılında uygulamaya başlandığını ifade etti. Çubukcu, “İlk uygulamaya başlandığından günümüze kadar Tarım Sigortalarının teminat kapsamının sürekli arttığını, her yıl yeni teminatların devreye sokularak çiftçilerden gelen taleplerin büyük oranda karşılandığını, 2020 yılında uygulanacak yeniliklerden çiftçilerimizin mutlaka faydalanması gerektiğini” diye konuştu.

Üreticilere Bitkisel Ürün Sigortası, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası, Sera Sigortası, Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortası, Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası, Kümes Hayvanları Hayat Sigortası, Su Ürünleri Hayat Sigortası, Arıcılık (Arılı Kovan) Sigortası ve 2020 yılında ilk defa uygulanacak olan TARSİM uygulamaları hakkında bilgiler verildi. Katılımcılardan gelen soruları yanıtlanmasının ardından toplantılar sona erdi.