Denizli’de açtığı basma fabrikası ile Denizli tekstil sanayiinin öncüsü olmayı başaran Esat Sivri geçirdiği rahatsızlık sonucu Didim’den Denizli’ye getirilirken vefat etmişti. Sivri için ilk veda yıllarca emek verdiği Laodikya Antik Kenti’nde yapıldı. Buradaki törenin ardından yakınları tarafından helallik alınmak üzere Çamlık’taki evine getirildi. Yakınlarının duygu dolu anlar yaşadığı evinde Sivri için Kur’an okutuldu. Evinde düzenlenen törenin ardından cenaze namazı kılınmak üzere Pamukkale Üniversitesi Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliyesi Camii’ne getirildi. Yakınlarının taziyeleri kabul ettiği cenazede Denizli Protokolü de hazır bulundu.

“BİZİM İÇİN BİR İYİ BİR ÖRNEKTİ”

Cenazeye katılan Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sivri’nin hem insan hem de sanayici olarak örnek biri olduğunu söyledi. Zeybekci, “Esat Abi bizler için öncüdür. İlimize çok şeyler kattı. Kişiliği ve sanayiciliğiyle bize örnek oldu. Mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı. Denizli Milletvekili Teoman Sancar da Denizli için örnek bir figür olduğunu belirterek Denizli’ye katkılarının paha biçilemez olduğunu söyledi.

Sivri’nin cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan namazın ardından Esat Sivri’nin cenazesi Asri Mezarlıkta defnedildi. Cenazeye Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci,  Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.