Denizli’de fırın işletmecisi Hasan Kılıç her akşam saat 20:00’den sonra ekmek fiyatını düşürüyor, kapısında kuyruk oluşuyor. Merkezefendi İlçesine bağlı Akkonak Mahallesinde fırın işleten Kılıç, akşam saatlerinde 2,5 lira olan ekmek fiyatını 1 lira 7,5 kuruşa düşürüyor. İşletmede unlu mamullerin fiyatı yarıya indiriliyor, atıştırmalıklar da indirime giriyor. Geçtiğimiz hafta yapılan ekmek zammından sonra ucuz ekmek kuyruğuna giren vatandaşların sayısında ise artış gözleniyor. 

Denizli’de ekmeğin 2,5 lira olmasının ardından Akkonak Mahallesi’nde bulunan bir fırında ekmeğin akşam saatlerinde indirilmesinin ardından vatandaşlar ucuz ekmek kuyruğuna girdi. Fırıncının her gün saat 20’den sonra ekmeğin fiyatını 2,5 liradan 1,75 liraya düşürdüğü öğrenildi.

 “ÖRNEK OLSUN, DİĞER İŞLETMELER DE İNDİRİM YAPSIN”

Ucuz ekmek kuyruğundaki vatandaşlar hayat pahalılığı nedeniyle her kuruşun hesabını yapmak zorunda olduklarını belirterek, “Akşam saatlerinde ekmek ucuzluyor. Milletin alım gücü zayıf, hali yok. Bu nedenle burada kuyruk bekliyoruz. Bu işletme sadece şimdi değil daha önce de akşamları ekmeği düşük fiyattan sattı. Burası her zaman ucuz ekmek veriyor. Denizli’de tek. Kuyruk oluşuyor. Burada iyi bir hizmet var. Denizli’de ekmeği bu fiyattan veren tek fırın bu… Diğerlerine de örnek olsun” diye konuştu.

 “ALIM GÜCÜ BİTTİ”

Korona salgını nedeniyle müşterilerin tek tek içeri alındığı işletmenin önünde uzun kuyruklar oluştuğunu söyleyen vatandaşlar, “Her zaman kuyruk olur. Daha gelenler olacaktır. Kuyruk uzar. Alım gücü bitti. Hayat pahalılaştı. Benzinin, mazotun fiyatı nereye vardı. Çiftçinin, esnafın, emeklinin, işçinin hali belli… Ekonomiyi yönetemiyorlar. Haliyle bunlar olacaktır. Yakında şeker de bulamayız” ifadelerini kullandı.

 “DAR GELİRLİ SICAK EKMEK YESİN”

Sözcü’den Selami Aydın’a konuşan işletme sahibi Kılıç ise yaptığı açıklamada, “Bir tek ekmekte değil diğer ürünlerde de indirim yapıyoruz. Bu ürünlerin hepsi satılıyor. Amacımız ucuza ekmek satıp reklam yapmak değil. Vatandaşa taze sıcak ürünleri belli bir saatten sonra sunabilmek... Özellikle belli bir saat seçtik. Biz vatandaşın sofrasına daha ekonomik ürün koyarken aynı zamanda bakkalımızı, fırıncı esnafımızı da rahatsız etmememiz gerekiyor. Zaten onlar da zor durumda. Yatsı namazından bir saat sonra satış yapılıyor. Çünkü buradaki bakkallar, marketler kapalı. Onları rahatsız etmiyoruz, onların rızkı ile oynamıyoruz. Belli sayıdaki vatandaşın sofrasına taze ürün sunuyoruz. Bu nedenle akşam dar gelirli vatandaş alsın diye gün içinde fazla ekmek çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.