Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya; Vali Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Yeşilay Derneği Başkanı Bünyamin Yakar ilgili Daire Müdürleri ve kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda; İller İdaresi Genel Müdürlüğünce talep edilmiş olan gündem maddeleri ile ilgili bilgilendirilmede yapılmış daha sonra ilimizde gerçekleştirilen faaliyetler paylaşılmıştır.

Denizli’de 2019 yılı boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme ve önceki yıllarda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Servet Güvenç, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürü Jandarma Yarbay Önder Pehlivan İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Vaiz Osman Verim, Pamukkale Üniversitesi Yard. Doc. Tuğçe Toker Uğurlu, Yeşilay Derneği Başkanı Bünyamin Yakar tarafından sunumlar yapılmıştır.  Uyuşturucu arzının ve uyuşturucuya olan talebin önlenmesi, koruyucu önleyici hizmetler, danışmanlık, arındırma tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri amaçlarına istinaden illimizde yapılan çalışmalar ayrıntılı olarak ele alınmıştır.

Toplantıda konuşan Vali Karahan uyuşturucuyla mücadele konusunda devletimizin tüm organlarıyla birlikte kararlı mücadele verildiğini belirterek; “Uyuşturucu ile mücadele etmek gerekiyor, hem kişisel anlamda hem toplumsal anlamda hem devlet çapında bu toplantıda bu duyarlılığı, hassasiyeti göstermek amacıyla bugün 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan bir toplantı. Bu da devletin en üst düzeyden bu konuya sahip çıktığı, bir beka meselesi olarak gördüğünü ilan etmek ve bu konuda bütün katılımcıları teşvik etmek için ve bu konuya hep birlikte sahip çıktığımızı göstermektedir. Teşekkür ediyoruz Denizli’de zaten bu duyarlılık bu dikkat vardı. Artarak mücadelemiz devam edecek. Zorlu bir şey tabi insanın zaafına hitap eden, insanın en düşük noktalarını hedef alan bir düşman karşımızda, şeytani bir gayret. Bunun tabi ki pazarlayanları da çok. Onun için işimiz zor ama bırakmamak lazım. Çünkü bu yaratılış böyle başlamış böyle gidecek. Hayır, ve şer savaşı. Biz teslim olmayacağız. Bunu kaybettiğimiz zaman insanlığımızdan oluyoruz. Bu kadar önemli bir mücadele. Onun için de dediğim gibi hepimiz bu konuda sorumluyuz. Daha önce de birkaç defa söylemiştik “Bana bulaşmaz” deme gibi kimsenin bir lüksü yok. Kimse bu konuda korunaklı mahfuz değil. Onun için Allah muhafaza en yakınımıza gelebilecek bir şey onun için de duyarlı olmak lazım. Gayretimizi, hassasiyetimizi, dikkatimizi artırarak bu konuda gevşeklik göstermeden işlerimize devam edeceğiz. Daha iyi şartlardayız. Kanuni düzenleme ile önce gönüllü tedavi varken artık ailelerin talebi üzerine kişi istemese bile biraz da zorla bu tedavi konusunda insanları yönlendirme imkânımız var. Bu da elimizi güçlendiren bir imkân. Önce böyle bir imkân yoktu. Zaman zaman vatandaşlar gelip şikâyet ediyordu. Ben bu evladı ne yapacağım diye dolayısıyla şimdi bu imkân var. Biz de bu imkânları kullanalım, çekinmeyelim. Bu da bizim Kanunlarımızın sağladığı bir imkân. Kolaylıklar diliyorum, Allah yardımcımız olsun. Bu şekilde zaman zaman toplantılarımız oluyor. İnşallah en az zayiatla bu belayı def edecek şekilde gayretlerimiz sürsün istiyoruz. Tekrar katılımınız, ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.