Devlet Su İşleri tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü diğer sektörlerin de itici sektörü olmuştur. Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış Denizli genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansıdı.

"Denizli’nin 2050 Yılı İçmesuyu İhtiyacını Karşılıyoruz"

Denizli şehir merkezi ve civar yerleşelim yerlerinin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak için Akbaş Barajını inşa ettiklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Şimdi de 52,3 km’lik isle hattı ve modern bir içme suyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. İçme suyu isale hattının ve arıtma tesisinin inşaat çalışmaları devam ediyor” dedi.

Denizli’ye 15 Baraj ve 8 Gölet İnşa Edildi

Denizli su kaynaklarını en güzel şekilde değerlendirerek vatandaşların istifadesine sunmak gayesiyle son 16 yılda hasretle beklenen baraj ve göletleri bir bir hizmete aldıklarını belirten Aydın, “Son 16 yılda tamamladığımız 15 baraj ve 8 gölet ile vatandaşlarımızın yüzünü güldürdük. Hizmete aldığımız barajlardan bir tanesi ülkemizin de en önemli barajlarından biri olan Cindere Barajıdır. 107 metre yüksekliğindeki bu baraj ile yıllık 88 milyon kWh enerji üretilmektedir. Denizli’ye kazandırdığımız bir başka barajımız da rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun hatırasını yaşatmak için adını verdiğimiz Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Barajıdır. Su kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi.