Özellikle geçtiğimiz yıl Temmuz ayı sonrasında patlak veren Konkordato akınına Denizli’de de çok sayıda firma başvuru yapmıştı. Yaşadıkları sıkıntıları aşmak isteyen firmaların başvurduğu Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, özellikle ciddi bir yoğunluk yaşadı. Bir bir talepleri değerlendiren mahkeme, ilk verilere göre durumları uygun olan firmalara geçici olarak 3 ay süreli konkordato imkanı sağladı. Bu süreçte alacakları, borçları, iş hacmi, öz sermayesi, giderleri gibi birçok kalemi atadığı komiser heyetlerinin gözlemleri sonucu ortaya çıkan raporlarla değerlendiren Mahkeme, durumu uygun olan firmalara 1 yıl süreli kesin konkordato imkanı sundu. Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, gündeminde bulunan iki firmayla ilgili de kararını açıkladı.

1 YIL KORUMA ŞEMSİYESİ ALTINDA OLACAKLAR

ATC Mermer Madencilik Petrol Nakliyat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin talebini değerlendiren ve uygun bulan mahkeme, 24 Nisan’dan başlamak üzere firmaya 1 yıl süreyle kesin mühlet kararı verdi.

Daha önce 3 ay süreli konkordato imkanı verilen Diztaş Beton Ürünleri İmalatı firmasının da kesin mühletle ilgili talebini değerlendiren Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, bu firmaya da 24 Nisan’dan başlamak üzere firmaya 1 yıl süreyle kesin mühlet kararı verdi.

Ayrıca iki firmaya atanan komiser heyetleri de görevlerine devam edecek.