Kendi işini küçük sermayelerle kurup, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlara destek olmak için 2009 yılında kurulan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, kadınların hayatına dokunmaya devam ediyor. Denizli merkez ve tüm ilçelerde yaşayan kadın girişimcilere mikrokredi sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, son 10 yılda 7 bin 530 kadın girişimciye 12 milyon liradan fazla kredi sağladı. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile Denizli Büyükşehir Belediyesinin ortaklığında yürütülen proje ile bugüne kadar binlerce kadının hayatı değişirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisinin girişimci sayısı ile Ege'de öncü olduğuna dikkat çekildi.

Kadınlara pozitif ayrımcılık

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapmaya devam ettiklerini belirterek, projeyi ilk günden itibaren çok önemsediklerini söyledi. Kadın girişimcilerin sayısının artmasının ülke ekonomisine büyük katkı sağladığının altını çizen Başkan Zolan, "Mikrokredi Ofisimiz sayesinde kendi işini kurmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlar iş hayatındaki ilk adımlarını daha güvenle atıyor. Mikrokredi desteklerimizle, kendi işini kuran kadınlarımızın çoğu işlerini büyüttüler. Mikrokredi Ofisimiz sayesinde hem merkezde hem ilçelerimizdeki kadın girişimcilerimiz büyük başarılara imza attılar. Son on yılda binlerce hanım kardeşimizin ev ekonomisine katkı sağlamalarına ve iş hayatında söz sahibi olmalarına vesile olduk. Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisimizin, kadınlarımıza iş hayatı alanındaki destekleri sürmeye devam edecek" dedi

Mikrokredi Hikayeleri

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nden mikrokredi kullanarak hayatını değiştiren kadınlar:

Fatma Kırmızı: "Hayallerimi gerçekleştirdm"

Küçüklüğümden beri kendi işimi yapmak istiyordum. Üniversite ikinci sınıfta okurken Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi’nden 1.000 TL destek alarak kendi işimi kurdum. Aldığım destekle ürün aldım ve satış yaptığım ofisin kirasına ortak oldum. Üniversiteden mezun olduktan sonra kendi ofisimi tuttum. 29 metrekarelik ilk açtığım ofisi 150 metrekarelik hem beslenme hem de spor merkezi haline dönüştürdüm. Mikrokredi ofisi sayesinde aylık 600 liralık gelirden 7.000 lira gelire ulaşarak uluslararası beslenme şirketi işi yaparak hayallerimi gerçekleştirdim.

Feride Tok Eryiğit: "Çocuklarımı daha iyi şartlarla yetiştiriyorum"

1975 doğumluyum,2 çocuk annesiyim. Maddi sıkıntılar çektiğimiz için evlere temizliğe gidiyordum. Fakat belimdeki rahatsızlıktan dolayı bu işi bırakmak zorunda kaldım. Bir taraftan da eşime yardımcı olmak ve çocuklarıma bakmak zorundaydım. El yeteneğimi geliştirerek ürettiklerimden kazanç sağlamam gerekiyordu. Mikrokrediyi arkadaşlarımdan duydum. Bende grubumu oluşturup ilk mikrokredimi aldım. Bu mikrokredimle fiskos masa örtüsü ve poşetlik yapımı için malzeme aldım. Ürün çeşitliliğimi artırdım. Mikrokredinin desteğiyle hayallerimi gerçekleştirdim. Şu an aileme katkıda bulunuyor ve çocuklarımı daha iyi şartlarla yetiştiriyorum.

Emine Turşucu: "Artık bir iş kadınıyım"

2009 yılında bir arkadaşımın tavsiyesiyle mikrokredi ile tanıştım. O zaman için 750 lira aldım haftalık taksitlerle ödemeye başladım. Mikro finanstan aldığım sermaye de her yıl artmaya başladı. Evimin geçimini eşimle beraber daha iyi sağladık, çocuklarım okudu iş sahibi oldu. Kozmetik, temizlik ürünleri derken yelpazeyi epey genişlettim. Birçok arkadaşa da mikrokrediyi anlatarak onlara da vesile oldum. Artık bir iş kadınıyım. Mikrokredi ile tanıştığım için çok mutluyum.