Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Akkonak Mahallesinde yaşayan Gülcan Ocak, 28 Kasım’da yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada tedavisi devam eden 46 yaşındaki kadının dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Ölümünün üzerine hastane yetkililerinin de çağrısıyla eşi Yusuf Ocak, eşinin organlarını bağışlama kararı aldı.

Denizli’de beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Gülcan Ocak’ın organları Aydın ve İzmir’deki 4 hastaya yeni bir hayat verdi. Eşinin ölümü üzerine doktorların tavsiyelerini dikkate alan eşi Yusuf Ocak eşinin organlarını bağışladı.

AYDIN VE İZMİR’DEKİ 4 HASTAYA UMUT OLDU

Bunun üzerine Ocak’ın organları Aydın ve İzmir’de bekleyen hastalara umut oldu. Gülcan Ocak’ın kalbi İzmir Katip Çelebi Hastanesi’ne, karaciğeri İzmir Kent Hastanesi’ne, böbrekleri ise İzmir Bozkaya Hastanesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ndeki hastalara nakledilmek üzere gönderildi. Ocak’ın bugün öğle namazına müteakip memleketi Denizli’nin Kale İlçesinde kılınacak cenaze namazının ardında Kale İlçe Mezarlığına defnedileceği açıklandı.