Vali Hasan Karahan ilk olarak şantiye binası ziyaret ederek Karayolları 2. Bölge Müdürü Yakup Dost’tan çalışmalar hakkında haritalar üzerinde bilgi aldı. Dost, kazı çalışmalarında sol tüpte 2537 metre, sağ tüpte ise 2079 metre olmak üzere toplamda 4616 metre ilerleme sağladıklarını ve kalan tünel uzunluğunun ise toplamda 450 metre olduğunu kaydetti. Böylelikle Honaz Tünelindeki kazı çalışmalarının yüzde 91’i nin tamamlandığını, nihai iç kaplama betonunda da yüzde 35’inin tamamlandığını belirtti. Tünelin sol tüp girişinden 1797 metre, çıkışından ise 741 metre içerisindeki son çalışma protokol üyelerinin katıldığı tören ile yapılarak sol tüpte ışık göründü. Daha sonra tünelde çalışan işçiler tarafından açılan Türk Bayrağı Vali Hasan Karahan’a teslim edildi.

Vali Karahan Tünel içerisinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek; “Evet heyecanla ve hasretle beklenen ışığı gördük. Çok şükür güzel bir katılım ile hep birlikte son ışığı görme işlemini de tamamladık. Hayırlı olsun. 4 yılı aşkın bir süredir buradaki tünelde çalışmalar başlamış olup ve hızlı bir şekilde devam ediyordu. Arazi şartları açısından zor bir tünel inşaatı olmasına rağmen iyi bir şekilde ilerliyoruz. 2020 yılı içinde de bitirmeyi temenni ediyoruz. İnşallah ödenek sorunu olmadığı takdirde belirtilen süre içinde bitecek. Karayolları Bölge Müdürümüzün de yakın takibinde olan bir proje. Trafik açısından, ekonomi açısından Denizli’nin hasret ile beklediği bir projeydi. Gerek şehir içi trafiği gerekse havaalanına daha rahat ulaşılması açısından da bizi rahatlatacak çok önemli bir proje. Bitişini de inşallah araçla geçerek yaparız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Honaz Tünelinde gerçekleşen törene; Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Honaz Kaymakamı Zafer Öz, Karayolları 2. Bölge Müdürü Yakup Dost, Karayolları Bölge Müdür Yardımcıları Alparslan Eşlik ve İsmail Akduman katıldı.