Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, halkın sağlığını korumak amacıyla kentte hileli gıda ve ürünlerinin önüne geçmek için denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda 2018 yılı 2018 yılı ‘Gıda Denetim Hizmetleri Değerlendirme’ toplantısı gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan "Gıda Denetim Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı"na Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla Akpınar ve 19 İlçe Müdürü ile Gıda Denetim Hizmetlerinde görevli teknik personel katıldı.

VERİLERİ AÇIKLADI

Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, 2018 yılı denetimleri ve verilerini paylaşarak şunları söyledi; “İl Müdürlüğümüzce mevzuatlar çerçevesinde gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir. 2018 yılı içerisinde bugüne kadar yaklaşık 18 bin işyeri denetlenmiştir. Yapılan denetimlerde çeşitli ürünlerden 1020 adet numune alınmış, alınan numunelerin analizi sonucunda olumsuzluk tespit edilmesi durumunda yasal işlem uygulanmıştır. Vatandaşlarımızın güvenle alışveriş ve tüketim yapmaları için gıda denetim ve kontrol hizmetlerini aynı titizlik ve özveriyle sürdürmeye devam edeceğiz.

Rutin denetimlerin dışında Bakanlığımıza kayıt ve onay işlemlerini yaptırmadan faaliyete geçen ve kaçak üretim yapan işletmelerle ilgili de takip ve denetimlerimiz sürmektedir. Ayrıca hassas tüketici kitlesine hitap eden okul kantin ve yemekhaneleri gibi işletmeler sürekli denetim altında tutulmaktadır.”