Antalya Aksu’da geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden ve ani ölümüyle Denizli’yi yasa boğan Kazım Arslan’ın hayatı başarılarla dolu. Pek çok sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapmanın yanı sıra siyasette de başarılı olan Kazım Arslan 1976 yılında başladığı siyasi hayatına bugüne kadar devam etti.

17 Mart 1954 yılında Denizli’nin Tavas ilçesi Solmaz Köyü’nde doğan Arslan, 1976'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Aynı yıl Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olan Arslan 4 yıl Denizli Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2 yıl Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı. 12 Eylül Askeri Darbesi’nin ardından kapatılan CHP’nin yerine kurulan Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP) üyesi olan Arslan 1984-1989 yılları arasında İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. SODEP ile Halkçı Parti’nin birleşmesi ile oluşan Sosyal Demokrat Halkçı Parti(SHP)’de 1989-1991 yılları arasında İl Sekreterliği’ne 1991 senesinde SHP İl Başkanlığı’na seçildi.

SİYASETE ADANAN HAYAT

1992-1995 yılları arasında CHP İl Başkanlığı yapan Arslan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği'ni 6 sene, Genel Sekreter Yardımcılığını 4 sene, Genel Başkan Yardımcılığı görevini 1 sene yürüttü. Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlığı ve Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şube Başkanlığı görevlerinde de bulunan Arslan, "Siyasete Adanan Hayat" adlı bir kitap kaleme aldı. 2014 yerel seçimlerinde CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan, 25. ve 26. dönemlerde Denizli milletvekili seçilen Arslan, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliği yaptı. Arslan, 27. dönemde yeniden Denizli Milletvekili seçildi. Arslan, evli ve 2 çocuk babasıydı.