Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar doğrultusunda hiyerarşik yapılanma ile suç işlemek amacıyla kurulmak istenen örgütün ve örgüt üyelerinin tespit edilmesi amacıyla çalışmalara başlanıldı. Denizli’de alkollü mekan sahibi olup, eğlence mekanı işletmekte iken karışmış oldukları Kasten Öldürmeye Teşebbüs olayına istinaden tutuklanan ve işyerlerinin ruhsatı iptal edilen şahıslar, serbest kalmalarının ardından beraberlerinde getirdikleri şahıslar ile yeni bir işyerini işletmeye başladı. Bu şahısların çok sayıda olaya karışarak, nitelikli yağma, kasten yaralamak, adam öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve tehdit suçlarını işleyerek vatandaşların huzur ve refahını bozdukları yönünde bilgiler elde edildi. Suçun tüm yönleri ile tespit edilmesi ve suçu işleyen şüpheli şahısların yakalanması amacıyla Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 7 ay boyunca devam eden operasyonel çalışmalara başlanıldı. Kısa zamanda 31 ayrı suçu gerçekleştirerek haksız çıkar sağlamak amacıyla kurmaya çalıştıkları örgütün ve sözde örgüt üyelerinin geçmiş suç kayıtlarına bakıldığında birçok suç kayıtlarının bulunduğu tespit edildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ve KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen operasyonel çalışma Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü, TEM Şube Müdürlüğü görevlilerinin de katılımı ile soruşturma kapsamında 31 olayın faili olan silahlı suç örgütü üyesi 29 şüpheli şahsın yakalanarak örgüt faaliyetlerine son verilmesi amacıyla 1’i İzmir’de olmak üzere Denizli’de bulunan 21 adreste eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda; 11 adet ruhsatsız tabanca, 15 adet av tüfeği, 177 adet tabanca fişeği, 5 adet kurusıkı tabanca, 5 adet kama, 1 adet kılıç, 50 adet av tüfeği fişeği, 15 adet FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı doküman ve yayın ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan 22 şüpheli şahıs hakkında Ekonomik Çıkar Sağlamak Amacıyla Suç Örgütü Kurmak Üye Olmak ve Nitelikli Yağma suçlarından adli işlem yapılarak şahısların ifadeleri alındı. Ayrıca yakalanan örgüt lideri olan şüpheli şahsın daha önce By-Lock kullanıcısı olduğu ve Denizli C. Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü suçu ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevinde kaldığı ve yargılanma sürecinin halen devam ettiği tespit edildi. Operasyonda ele geçen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı doküman ve yayınlar ile ilgili olarak da yakalanan 3 şüpheli şahıs hakkında Denizli C.Başsavcılığı tarafından ayrıca soruşturma başlatılarak adli işlem yapıldı.

Operasyon kapsamında yakalanan 22 şüpheli şahıs Denizli C.Başsavcılığı talimatı ile gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen 13 şahıs tutuklandı, 8 şahıs hakkında adli kontrol kararı verildi.