Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu Başkanı Erdal Otçu, Bahar Harekatı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın açıklamasında ENSAR Vakfı Denizli İl Başkanı Abdullah Başgün, ASDER Başkanı Fahri Demirel, DAYESDER Başkanı Sabri Demir ve Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Kültür Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Nusret Özmen, Başkan Otçu’yu yalnız bırakmadı.

“Atalarımızın tarihteki acı tecrübelerine dayanarak söyledikleri “Ayıdan post Moskof’tan dost olmaz” sözü kimi zaman “domuzdan post Rus’tan dost olmaz” şeklinde de söylenmiştir” diyerek sözlerine başlayan Başkan Otçu, “Buna benzer bir diğer anlamlı Sözde “Süper güç ile ittifak kurmak ayı ile aynı çuvala girmek gibidir” şeklinde ifade edilmiştir” dedi. Sarıkamış Harekatı'nda binlerce askerin donarak şehit olduğunu, Moskof’un da 30 bin askerinin öldüğünü belirten Başkan Otçu, “Bu harekattan sonra Moskof’un iki yakası bir araya gelmemiş,1917'de Çarlık tarihe gömülmüş, Moskof’un adı da Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’ne dönmüştür. Moskof’un adı değişse de emelleri değişmedi. Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Kırım, Azerbaycan ve Bakü’de binlerce Türkmen’in kanını içtiği halde doymayan vampir Moskof, şimdi de Suriye’de Türk kanı akıtılmasına destek vererek Sarıkamış’ta gerçekleştiremediği emellerine ulaşmaya çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

“TARİH TEKERRÜR EDİYOR”

Başkan Otçu, Açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Maalesef tarih tekerrür ediyor. Bir ülkenin karaktersizliği, güvenilmezliği, cibilliyetsizliği geçmişte nasılsa, şimdi de aynen tecelli ediyor. Anlaşmaymış, sözleşmeymiş, komşulukmuş hiçbirinin kıymeti harbiyesi yok. Hem S-400'leri bize satacaksın, hem Soçi, Astana gibi sözleşmelere imza atacak, yüzümüze güleceksin; sonra da sırtımızdan hançerleyen edeceksin. Hain ve alçakça hareket eden ülke sadece moskoflar değil Elbette ABD'nin de Rusya'dan geri kalır tarafı yok. Patriot siparişi alarak milyar dolarları cebe indireceksin, sonra da teslimattan vazgeçeceksin. Elinin parası ile zor duruma düşürmeye çalıştığın Türkiye'yi Rusya ile birlikte hareket etmeye zorlayacaksın, askerlerimiz şehit edilince de timsah gözyaşları dökecek, bıyık altından kıs kıs güleceksin. Hain ve alçakça hareket eden ülkeler sadece iki yüzlü demenin iltifat olacağı yüzsüz Rusya ve ABD değil elbette. Başı her sıkıştığında, dünyadan izole edildiğinde, yalnızlaştırıldığında yanında yer aldığımız İran'da Suriye'deki katil rejim, İsrail ve Moskoflarla birlikte sinsi sinsi Acem oyunu oynayarak, Türkiye'nin kuyusunu kazmaya devam ediyor. Hain, alçakça hareket eden ülkeler sadece Rusya ABD ve İran değil elbette. Türkiye'nin uzun yıllardan beri Anadolu'nun ana kucağını açarak himaye ettiği sığınmacı; milyonlarca kadın, çocuk ve yaşlılar için tek kuruş maddi yardımda bulunmayan insaniyetsiz ve Türk düşmanı Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Umman da bu kategorinin içinde. Hain, alçak, insanlığını kaybetmiş ülkeler sadece Rusya, ABD ve İran virgül, Suudi Arabistan Birgül Bahri Umman değil elbette”.

“SOYKIRIM TAKIMI KURUYORLAR”

Soykırıma dikkat çeken Otçu, “Ülkemiz haricindeki tüm dünya Suriye'deki soykırıma maalesef seyirci kalmakta, soykırım takımı kurarak, bu insanlık dramını tribünlerde çekirdek çitleyerek zevkli seyretmektedir. Avrupalılarca Medeniyetin beşiği olarak kabul edilen Yunanistan sınırına dayanmış, beşikteki çocuklara mama olarak biber gazı ikram etmektedir. Azıcık tarih okumuş, ferasetli ve basiretli insanlar bilir ki Ankara'nın savunması Kerkük’ten, İstanbul'un savunması Kudüs'ten başlar. Türkiye'nin Suriye'de işi vardır. Çünkü kapı gibi komşumuz olan Suriye ile 911 kilometrelik sınırımız vardır. Türkiye'nin Suriye'de işi vardır. Çünkü bombalanmak Tan kaçıp Anadolu'ya sığınan 4 milyon insan için, sınırlarımızın altında güvenlik koridoru oluşturmaya ve sığınmacıları buraya burada isyan etme projemiz vardır. Türkiye'nin Suriye'de işi vardır. Çünkü sınırımızda terör devleti kurmak isteyen 50 bin teröristi ile PKK/PYD gibi bir tehdit 2500 teröristi ile de aşk gibi canavar bir örgütü vardır” dedi.

“BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ”

Son olarak “Bahar kalkanı Harekatı'nda kahraman ordumuz ve devletimizin sonuna kadar yanındayız” mesajı veren Otçu, “Bir ölür, bin diriliriz. İnancımız gereği şehitlerimize ölüler demeyiniz bu millete şehitliğe Talip olanlar, şiddetle arzulayanlar var oldukça, bu vatan batmayacaktır” diyerek konuşmasını tamamladı.