Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı ile ortak olarak "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" temasıyla düzenlenen "2020 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erbaş, küresel boyutta bir salgın sebebiyle tün insanlığın zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Aynı zamanda bu salgın hastalık insanlığa çok şey öğretti. Rabbimiz buyuruyor ya, 'Siz bilemezsiniz, Allah bilir' bizim bilemediğimiz pek çok dersin, ibretin arka planda yattığını fark etmeliyiz, tezekkür etmeliyiz. İnşallah bu sürecin bütün insanlık için ders almaya, ibret almaya vesile olmasını nasip eder. Bu süreçte, yaşadığımız dünyanın bizim için emanet olduğu gerçeğini yakından idrak etmeyi de Rabbimiz bütün insanlığa nasip eder. En büyük imkanımızın muhtacı, yoksulu, yaşlıyı gözetmek, yardımlaşmak ve paylaşmak olduğunu fark etmiş durumdayız. En büyük zenginliğimizin birbirimizi sahiplenmek olduğunu daha iyi anlama noktasına gelmiş durumdayız" diye konuştu.

Özellikle yaşanılan salgın nedeniyle dünyanın yoksul ve muhtaç bölgelerinin çok daha zor şartlara mahkum olduğunu, yardıma daha çok muhtaç hale geldiğini gördüklerini anlatan Erbaş, "Bu sene kurban organizasyonu daha önemli hale gelmiştir. Vekaletle Kurban Organizasyonun ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu. Ayrıca Afrika'dan Asya'ya, Uzak Doğu'dan Güney Amerika'ya; adını bile duymadığımız ülkelerde, hiç görmediğimiz ve tanımadığımız insanlara uzanan bu iyilik organizasyonu, yüce dinimiz İslam'ın evrensel hakikatlerinin ve Müslüman kimliğinin dünyaya tanıtılması bakımından da büyük bir önem taşımaktadır. Nitekim kesilen kurbanlarla yeşeren toprakların, nice hidayet öykülerine şahit olduğunu hepimiz biliyoruz. Kurban organizasyondan dönen gönüllülerimizi ve görevlilerimizi şurada dinlediğimizde her zaman gözlerimiz yaşarıyor ve o hikayeler bizim bu konuya daha çok önem vermemiz gerektiğini ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 975 lira, yurt dışı 825 lira olarak belirlediklerini açıklayan Erbaş, "Vatandaşlarımız, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra Android ve Apple store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Vatandaşlarımız, '0 312 416 90 00' numaralı telefondan arayarak kurban vekâleti hakkında detaylı bilgi alabilir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da din hizmetleri müşavirlikleri ve ataşelikler ile o ülkelerdeki cami dernekleri ve din görevlisi hocalarımız vasıtasıyla kurban bağışlarını güvenle yapabilirler. Bu vesileyle, kurbanlarını, bağışlarını ve dualarını yeryüzündeki mazlum ve muhtaçlarla paylaşan vatandaşlarımıza en kalbî şükranlarımı sunuyorum. Yaptığımız iyiliklerin, aziz vatanımızda birlik ve bütünlüğümüzün, samimiyet ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını, yeryüzünde iyilik elimizin ulaştığı her noktaya barış, esenlik ve merhamet taşımasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum".