ABD Ticaret Ateşesi Shari Stout, “Amerika’daki başarılı yatırım hikayelerini paylaşmak için bugün burada bulunan Erbakır Genel Müdürü Macit Taşkın, ABC Tekstil Firma Sahibi Atilla Özdemir’i takdir ediyoruz. Yatırım ve vize sunumlarımızdan sonra deneyimleri hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz. İşinizi küresel olarak büyütürken size yardımcı olabileceğimizi görmek için sabırsızlanıyoruz. Bugün sizinle konuşmamıza izin verdiğiniz için teşekkür ederiz. Siz Denizlili sanayicilerle tanışmaktan ve Amerika’ya davet etmekten dolayı çok memnunum” dedi.

Yaptığı sunumda Denizlili sanayicilerin girişimlerinde nasıl yardımcı olabileceklerinden bahseden ABD Ticaret Ateşe Yardımcısı Naz Demirdöven, “Amerikan Ticaret Müsteşarlığı olarak aslında bizler sizlere iki konuda yardımcı oluyoruz. Amerikalı firmaların Türkiye’de iş yapmalarına yardımcı oluyoruz bu bağlamda onların Türkiye’ye ihracat yapmaları hususunda destek olmuş oluyoruz. Böylelikle onların Türkiye pazarında yayılmalarını sağlıyoruz. Diğer bir açıdan da Türk firmalarına da yardımcı oluyoruz. Türk firmaların da Amerika’da yatırım yapması konusunda iş birliği yapıyoruz. Biliyorsunuz ki bizim hükümetimizde Türkiye Ticaret Bakanlığı var. Türkiye Ticaret Bakanlığı ise Türk firmaların Amerika’da iş yapmalarına yardımcı oluyor. İstihdam yaratacak şekilde Amerika’da yatırım yapmak isteyen firmalar için ise hem Türk devletinin hem de Amerikan hükümetinin programları bulunmakta. Şunun farkındayız başka bir ülkede yatırım kararı almak kolay değil. Bunun için de Türk firmalar önce satış yapıp pazar var mı diye bakmak istiyor. Bundan dolayı sadece kontak ofis açmak isteyen firmalara da yardımcı oluyoruz. Bu deneyim olumlu sonuçlanırsa eğer daha büyük bir yatırma dönüşeceğini biliyoruz. Amerikan Ticaret Müsteşarlığı olarak bizim 80 ülkede yer alan elçiliklerimiz var. Türkiye’de ise 3 şehirde ofisimiz var. Bu ofislerimizde firmalar arası iş birliği hizmeti sunuyoruz” diye konuştu.

ABD Büyükelçiliği Vize Bölümü Uzmanı Erol Özakçay ise ‘ABD Yatırımcı Vizesi’ hakkında bir sunum yaptı.

Konuşmaların ardından Erbakır Genel Müdürü Macit Taşkın, ABC Tekstil Firma Sahibi Atilla Özdemir, Amerika’daki yatırımları hakkında deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı.