TBMM ile egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğuna dikkat çeken Başkan Tefenlili mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasimizin ve bağımsızlığımızın sarsılmaz simgesi olan TBMM’nin açılışının 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Mustafa Kemal Atütürk tarafından zor şartlar altında kurulan Meclisimiz, bağımsızlık yolunda en büyük gücümüz olurken, kurulduğu günden bugüne Milletimizin egemenliğinin ve bağımsızlığının en büyük teminatı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı millî egemenliğimizin ilan edildiği bu anlamlı gün, aynı zamanda geleceğimizin emanetçileri olan çocuklarımıza verilen büyük bir armağandır. Atatürk bu özel ve anlamlı günü geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan ederek onlara verdiği değeri ve onlara duyduğu güveni göstermiştir.”

“Ulus olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu esere daima sahip çıkmak zorundayız. İş dünyası olarak, Milletimizin egemenliğine dayanan yönetim şeklinin daima arkasında olacak, milletimizin iradesinden başka iradeyi tanımayacağız. Güçlü bir Türkiye için de daha çok çalışıp, daha çok istihdam yaratıp daha çok üreteceğiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, egemenlik ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”