Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Denizli'de engellilere hizmet veren sivil toplum kuruluşları ile engellilere yönelik eğitim veren okullardaki öğrenciler ve ailelerini buluşturdu. Beyaz İnci düğün Salonu'nda düzenlenen 1.100 kişi katılımlı organizasyona,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, yürütme kurulu üyeleri, dernek ve okul yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, engellilere yönelik sivil toplum kuruluşları ile engellilere yönelik eğitim veren okullardaki öğrenciler ve aileleriyle birlikte hem tanışma hem de kaynaşmayı istediklerini söyledi. İlk kez bu kadar büyük bir organizasyon düzenlendiğini kaydeden Güngör, "Her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a, Kent Konseyi Başkanımız Ali Değirmenci'ye ve yürütme kurulundaki arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim" dedi.

Büyükşehir Türkiye'ye örnek oldu

Başkan Osman Zolan ise, herkesi kucaklayan organizasyon için Kent Konseyi Engelliler Meclisi'ne teşekkür ederek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engellilere yönelik hizmet veren tüm kamu kurum ve kuruluşların yanlarında olacaklarını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ve Kent Konseyi Engelliler Meclisinin engellilerin önündeki engelleri kaldırma noktasında çok önemli çalışmalara imza attığını, bu konuda Türkiye'ye örnek olduklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, "Fiziki engelleri sevgiyle paylaşarak, el ele vererek hep beraber aşıyoruz. Ama kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri aşmak çok zor. En büyük engel sevgisizliktir" dedi.  

Doğum günü pastasını Başkan Zolan yedirdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisinin düzenlediği organizasyon hem renkli hem de duygusal anlara sahne oldu. Salonda sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Osman Zolan, doğum günü olan down sendromlu Hacer Altınok'un pastasını birlikte üfledi. Başkan Osman Zolan daha sonra Altınok'a doğum günü pastasını elleriyle yedirdi. Hacer Altınok yaşadığı mutluluğu Başkan Zolan'a sarılarak gösterdi. Öte yandan görme engelli Gamze-Betül Sidekli kardeşlerin söylediği "Kuran'ı ellerimle okuyorum" ilahisi duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. İlahiyi dinleyenlerin gözleri dolarken Başkan Osman Zolan, küçük Betül'ün ellerini öperek, ilahi için teşekkür etti.