Döviz kurunda yaşanan artışı bahane ederek satılan ürünlerde haksız fiyat artışı, stokçuluk ve fiyat etiketi uygunsuzluğu yapan işletmelere yönelik, Denizli Ticaret İl Müdürlüğü tarafından denetimler yapıldı. Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, 1 Eylül tarihinden bugüne kadar 127 firma denetime tabi tutuldu, 758 ürün incelendi.

Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada denetime tabi tutulan firmaların 23’ünden savunma istendiği, 3 firma haksız fiyat artışı konusunda Ticaret Bakanlığı’na bildirildiği açıklandı. Ayrıca fiyat etiketi yönetmeliğine aykırılığı saptanan 14 firmaya idari yaptırım kararı uygulandığı bildirildi.

Açıklamada, “Fiyat etiketi yönetmeliği aykırılığı nedeniyle verilen idari yaptırım kararları Denizli Valiliği tarafından uygulanmakta olup, haksız fiyat artışları ile ilgili uygulanacak olan idari yaptırım kararları Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanacaktır. Ticaret İl Müdürlüğü tarafından herhangi bir fırsatçılığa izin vermeden kanunlar çerçevesinde denetimler devam etmekte olup bir aykırılık ve uygunsuzluk tespit edilmesi durumda gerekli idari yaptırım kararları anında uygulanmaktadır” denildi.