Denizli’de binlerce kişi ev hayaliyle yarın bankaya koşacak. TOKİ’nin Denizli’de satışa sunduğu  Bozburun Mahallesindeki 2 bin 281 daire için başvurular 5 Mart yani yarın başlıyor. 22 Mart’ta son bulacak konutlar için vatandaşlar, Denizli’de Ziraat Bankaları Şubelerine başvuru yapabilecek. Dar ve orta gelir grubunda yer alan 2+1 ve 3+1 daireler için bankaya 2 bin lira başvuru bedeli yatırılacak. 10 ve 11 Nisan’da çekilecek kurayla hak sahipleri belirlenecek.

Birçok Denizlilinin yakın takibinde olan TOKİ’nin Merkezefendi İlçesi Bozburun Mahallesinde inşa ettiği 2 bin 281 konutun satışa çıkartıldığı duyurulmuştu. Öyle ki o dönem, TOKİ’nin internet sitesi de bilgi almak isteyen vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle ulaşılamamış,  çağrı merkezinde onlarca telefon kuyruğu olmuştu. Ev hayalilerini gerçeğe dönüştürmek isteyenlerin TOKİ adeta hücumuna uğramıştı. İşte o gün geldi çattı.

2 yıldır inşaatı süren Denizli Merkezefendi İlçesi Kayaköy (Bozburun) Mahallesinde 954 adet 2+1 ile 244 adet 3+1 daire orta gelir grubu için ve 1083 adet 2+1 daire alt gelir grubu olmak üzere toplamda 2 bin 281 konut için başvurular yarın başlıyor.  5 Mart’ta başlayacak ve 22 Mart’ta son bulacak başvurular, Ziraat Bankası şubelerine yapılacak. Ev hayali olanlar bankaya başvuru bedeli olarak 2 bin lira yatıracak. Başvuru sonrası şanslı aileler 10 ve 11 Nisan’da çekilecek kura ile belirlenecek. Kuradan çıkan isimlerle 22 Nisan ile 12 Temmuz  arasında sözleşmeler imzalanacak. İsteğe göre hak sahibi 96, 108 ve  120 ay boyunca aylık taksitler halinde evin parasını ödeyebilecek. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, memur maaş artış oranına göre zamlanacak.

FİYATLAR AÇIKLANDI

Proje kapsamında orta gelir grubu 2+1 daireler için peşinatlar 17 bin 934 liradan başlıyor. 2+1 daireler en düşük 179 bin 349 liradan, en yüksek ise 220 bin 556 liradan satış sunulacak. Orta gelir grubu 3+1 daireler için peşinatlar 22 bin 285 liradan başlıyor. 3+1 daireler en düşük 222 bin 853 liradan, en yüksek ise 276 bin 470 liradan satışa sunulacak.Alt gelir grubu 2+1 daireler ise 18 bin 265 lira peşinattan başlıyor. 2+1 dairelerin en düşük 152 bin 210 liradan, en yüksek ise 197 bin 992 liradan satışa sunulacak.

ORTA GELİR GRUBU İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacak. Başvuru sahiplerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacak. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması gerekiyor. Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek. Şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi”ni imzalayacak.

ALT GELİR GRUBU İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor. Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyet bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4 bin 500 TL olması. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek.