‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi’ şeklinde adlandırılan ve 81 şehirde faaliyete geçecek aynı zamanda TOKİ eli ile gerçekleşecek olan ucuz konut projesi ile ilgili önemli detaylar gelmeye devam ediyor. Ucuz sosyal konut hamlesi ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konu ile alakalı olarak resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşımlarda bulundu. Bakan Kurum, ''Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin ayrıntılarını açıklayacak'' ifadelerini kullanarak paylaşımda bulundu.

VERGİ MUAFİYETİ

Vatandaşa, arsa aldığı takdirde evi yaptığı zaman dilimi içerisinde resim, harç ve KDV muafiyeti gibi destek hakları da sunulmuş olacak. Hazine arazisi tahsis edilirken belirli bir zaman içinde elden çıkarmama kriteri mevcut olacak. Arsanın yerine göre ise metrekare ölçümleri belirlenecek.

PEŞİNAT VE VADE SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

Ev sahibi olmayan dar gelirliler kişiler için konutlar % 10 peşin şekilde, 20 seneye kadar varan vadeli sabit taksit ödeme seçenekleri ile satış yapılabilecek.

KONUT SAYISI TALEBE GÖRE BELİRLENECEK

DOSTEK Koleji Öğrencileri 23 Nisan’da Minikleri Sevindirdi DOSTEK Koleji Öğrencileri 23 Nisan’da Minikleri Sevindirdi

Murat Kurum, il valiliklerine yollamış olduğu yazılı açıklamada, "Bu yazılı bildirim ile valiliklere şehirlerdeki konut açığı ve talebini sormuş olduk. Farklı şehirlerdeki talebe ve ihtiyaca göre projedeki sayı ve oranlar son halini bulacak" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU GELİR ŞARTI NEDİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı liderliğinde TOKİ eli ile yapılacak konutlardan faydalanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin liradan fazla olmayacak. Bu rakam İstanbul için 11 bin 500 lira olarak belirlenecek.

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

TOKİ'nin daha önce gerçekleştirmiş olduğu sosyal konut projeleri bütününde kampanyalarda evi bulunmayan emekli kişilere ayrı bir kota verilmişti. Yeni projede ise; dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakını kişilerin dışında gençler ve bununla beraber yeni evlenecekler kişiler de ayrı kota içinde değerlendirmeye alınacak.