Binlerce çalışanın gündeminde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT ) sorununda düğüm, 2022'nin sonlarına doğru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de düzenlenen zirve sonrası yaptığı açıklama çözülmüştü. Yeni düzenlemeyle, yaş sınırı olmaksızın 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı olanlar için emeklilik kapısı açılıyor.

İLK AYLIKLAR ŞUBAT YA DA MARTTA YATACAK

EYT düzenlemesiyle ilgili son açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Komisyon aşamasının ay sonunu bulabileceğini ve ayın sonunda ise Plan ve Bütçe Komisyonu'na gidebileceğini ifade eden Bakan Bilgin, ilk aylıkların şubat ya da mart ayında bağlanabileceğini söyledi.

EYT YASASI KİMLERİ KAPSAYACAK?

23 yıllık problemin çözümüne ilişkin teklif, 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanları kapsayacak. Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olma hakkı kazanacak.

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN ALINACAK

EYT düzenlemesinin açıklanmasının ardından vatandaşların SGK önünde uzun kuyruklar oluşturduğu anımsatılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, buna gerek olmadığının altını çizerek, işlemlerin E-Devlet'ten yapılabileceğini belirtti.

Telafisi İmkansız Zararlar Doğurabilir Gerekçesi İle Mahkeme O Taş Ocağına Dur Dedi Telafisi İmkansız Zararlar Doğurabilir Gerekçesi İle Mahkeme O Taş Ocağına Dur Dedi