Ülkede olduğu gibi Denizlimizde de siyaset genelde erkek eli tekelinde. Atalarımız bile boşuna söylememiş, “Bir işe kadın eli değecek” diye. Kadınlar hem yerel yönetimlerde hem de mecliste halkın temsilcileri olarak olması gereken dengede görev almaya başladığında, ülke yönetiminde pozitif anlamda gözle görülür bir iyileşme yaşanacağı aşikar. İnşallah o günlerde ülkemde yaşanacak.

Örneğin 550 sandalyeli TBMM’de şuanda kadın milletvekili sayısı 74. Yani yüzde 13.78’i kadın. Erkek oranı ise yüzde 86.22. Genel seçimlere giderken ise, kadınların listelerde ağırlığının giderek arttığını görmek hem de seçilecek noktalarda olmaları umutları yeşertiyor. Bende bugün siyaset hayatında yaşadığı olumsuzluklara rağmen (talihsizlikte denilebilir), bir başarı hikayesi yazan bir ismi anlatmaya çalışacağım. 

Denizli CHP’de de milletvekili aday sıralamasında 1. Sırada Gülizar Biçer Karaca bulunuyor. Liste başında bir kadının olması erkek egemen siyasetin artık değişmeye başladığının da bir göstergesidir. Bütün partilere ve şehirlere de örnek olmasını diliyorum. Ancak kadın olduğu için ya da cinsiyet dağılımı açısından ‘Bir gösterge olsun’ diye listeye konmuyor bu isimler. Gerçekten ülke yönetiminde, sorunların çözümünde, halkın isteklerinin Mecliste dillendirilmesi ve sıkıntıların giderilmesinde etkin rol alabildikleri için o listedeler.

Türk kadını artık hem iş dünyasında ortaya koyduğu başarılarla hem de siyasette kendisini göstermeye, görev talep etmeye başladı.

Hem iş hayatında, hem sivil toplum çalışmalarında hem de siyaseten başarılarıyla Gülizar Biçer Karaca güzel bir örnek olarak karşımızı çıkıyor. Avukat mesleğini halen yürüten Karaca, 1991 yılında SHP'de siyasi hayata ‘Merhaba’ dedi. 1993 yılından itibaren de CHP’de siyasete devam etti. 2000-2002 yılları arasında Denizli Barosu Genel Sekreterliği yapan Biçer Karaca,  sığınma evleri, aile içi şiddetin önlenmesi, medeni kanun ve kadın hakları konularında Denizli’de çalışmalar gerçekleştirdi, Kadın Sığınma Evi Projesi’nde yer aldı. Denizli Kadın Platformunun ve Denizli Demokrasi Platformu kurucusu olarak da öne çıktı. Ayrıca 10 yıl yani 2005- 2015 yılları arasında, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanlığını yaptı. Birçok Denizlili gencin üniversitelerde rahatça okumasına sağladıkları burslarla katkı sundu. 

Bir kadın olarak birçok önemli işe imza atmayı başaran Gülizar Biçer Karaca,  7 Haziran 2015 genel seçimlerinin ardından Denizli Milletvekili olarak Meclise girmeyi başardı. Hatta TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi olarak görev yaptı. Ancak erken seçim nedeniyle 4 ay gibi bir zaman diliminde bu görevi yapan Biçer Karaca, seçimlerde tekrar listede yer almasına rağmen seçilemedi. Talihsizlik olarak ifade edilebilir dediğim kısım budur. Seçim döneminde çalışıp, Meclise girmeyi başarıp kısa zaman içinde kaybetmek. Kadın-erkek fark etmez birçok kişi için gerçekten zor bir durumdur. Hayal kırıklığı başta olmak üzere birçok olumsuzluğa neden olabilir.

Ancak işte bu nokta çok önemli. Çünkü Gülizar Hanım, bu duruma rağmen küsmedi, ‘Yeniden seçilemedim’ diye hayıflanmadı ve siyasi olarak çalışmaya, Denizli halkının temsilcisi ve yine kadınların temsilcisi olarak görev yapma heyecanını korudu.   35. CHP Olağan Kurultayı’nda, CHP Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. Denizli CHP’de ve Genel Merkezde yaptığı önemli görevlerle de Gülizar Hanımın, başarısı ile göz doldurdu hem de bir kadın olarak ülke yönetiminde kadının sesi olarak çok sevildi.

Nazik ve sevecen üslubuyla da öne çıkan Biçer Karaca, önümüzdeki genel seçimlerde partisinin 1. Sıra milletvekili adayı. Görev alabilme becerisini ortaya koyabilen ve siyaseten ‘Bende varım’ diyen birçok kadına örnek olabilecek bir durum. Tabi ki bir seçimdir ancak Gülizar Biçer Karaca’nın seçimlerin ardından Mecliste Denizli’yi temsilen göreceğimiz isimlerinden birisi olduğunu belirtmek gerekir. Şunu da vurgulamadan geçmek istemiyorum! Gülizar hanımın, CHP Denizli’de pozitif anlamda bir değişimi sağlayacağı, CHP’nin halkın nazarında oy oranını artıran, halka dönük bir yönetim biçimi sergilemesine önemli bir katkı koyacağı tabanda genel bir kanı olarak yansıyor. Öyle ki, kulislerde Denizli CHP’de bir kadının artık en tepede yer alarak partisine yol haritası çizeceği yüksek sesle dile getiriliyor.