BURSA (İGFA) - Radyonun dünya genelinde halen en güçlü kitle iletişim araçlarından biri olma özelliğini koruduğuna değinen Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'de de ilk yayının gerçekleştiği 1927'den bu yana vazgeçilmez iletişim mecralarından biri olduğunu belirtti.

Radyonun ilk olarak habere erişim için kullanıldığını anımsatan Altun, "Eğitici yayınlarla toplumsal hayatta önemli bir rol üstlenirken, müzik yayınlarıyla eğlence, sesli tiyatrolarla kültür-sanat, reklam kuşaklarıyla da ekonomi alanlarında kendisine yer edinmiştir. Radyo kanalları gelişen teknolojinin sunduğu dijital imkanları da kullanarak erişim alanlarını ve kapasitelerini genişletmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yerel, bölgesel ve ulusal ölçekte uydu, kablo ve internet altyapısıyla yayın yapan 933 farklı radyo kanalı haber ve müzik başta olmak üzere farklı içeriklerle milyonlarca insana ulaştığını anımsatan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, son dönemde Türkiye'de her alanda gerçekleştirilen altyapı yatırımlarından radyo yayıncılığının da nasibini aldığını söyledi. Altun, yazılı açıklamasında mesajlarını şöyle verdi:

"BÜTÜN SEKTÖR ÇALIŞANLARININ YANINDAYIZ"

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak radyo kültürünün yaygınlaştırılmasına ve zenginleştirilmesine katkı vermeyi başlıca görevlerimiz arasında görmekteyiz. Radyoculuğun medya dünyası içerisinde sahip olduğu önemli konumun farkında olarak önümüzdeki dönemde de radyo yayıncılığını desteklemeyi ve programcısından teknik personeline kadar bütün sektör çalışanlarının yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle, 'hakikatin sesi' olan yayınlara imza atan bütün radyo çalışanlarının 13 Şubat Dünya Radyo Günü'nü tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum."