Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantı sonrası açıklamalarda bulunarak, “Aylardır süren şartlar herkesi yordu. Zorluklar tüm ülkelerde aynıdır. Ülkemiz salgında en zor dönemlerden birini geçirmektedir. Değerlendirmeden hepimiz için yararlı nokta çıkacağı inancındayız. Yeni zorluklar ortaya çıktı, bunlar görmezlikten gelinemeyecek gerçekler ve dünyanın her yerinde ortaktır. Varyant ortaya çıktığı ilk şekle göre farklılık göstermiş virüs değildir. Bu farklılık virüsün bazen etkisiz hale gelmesine de neden olmaktadır. Bugün kısa vadede bunun tersi olmuştur. Vaka artışlarında etkisi yüksek olan varyantların ve mutantların işi zorlaştırdığı bir gerçektir. Hızı dışında hastalığın daha ağır geçmesine sebep olmaktadır. Yeni vakaların yüzde 85’i İngiltere varyantı kaynaklıdır. Bugün virüsün dünyada yaygın olan tipi budur” dedi.

“TOPLUM BAĞIŞIKLIĞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Bakan Koca, “Bir düzenlemeye gitmek durumunda kalabiliriz. Aşının etkisini hep birlikte gördük. Kasım ayında yoğun bakıma yatanların yaşlı grubu yüzde 53’e kadar düştü. En çok aşılama yapan ülkeler arasındayız. Yakın zamanda, yerli aşı üretimiyle toplum bağışıklığını gerçekleştireceğiz. Bir düzenlemeye gitmek durumunda kalabiliriz. Aşının etkisini hep birlikte gördük. En çok aşılama yapan ülkeler arasındayız. Yakın zamanda, yerli aşı üretimiyle toplum bağışıklığını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

TAM KAPANMA OLACAK MI?

Bakan Koca, “Tam kapanma olacak mı?” sorusunu yanıtlayarak; “Kabineye bu konu hakkında alternatifli önerileri sunacağız. Ramazan ayını tedbirler noktasında çok önemli bir dönem olarak görmeliyiz, bulaşıcılığın daha fazla arttığı yeni bir pik dönemi yaşıyoruz” dedi.