2019 yılının ülkemiz, milletimiz, bölgemizdeki kardeşlerimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, güvenlik ve refah içinde geçmesini ümit ettiğini söyleyen Başkan Filiz yayımladığı mesajında devamla şu ifadelere yer verdi: “Kadim bir geçmişe dayalı ülkemiz üzerine; karanlık şer odaklarından yapılan ekonomik müdahaleler, komplolarla, tezgâhlarla milli direnci kırmaya dönük arayışlar 2018 yılında da devam etmiştir. Bu ahlaksız ve izansız girişimlerin aziz milletimiz nezdinde hiçbir karşılığı olmadığı da gelişmelerle belirginlik kazanmıştır. 2018 yılı aynı zamanda milli birlik ve dayanışma ruhunun daha da güçlenmesine, darbecilerle, teröristlerle, kandan beslenen odaklarla dişe diş mücadeleye vesile olmuştur. Unutulmasın ki, büyük Türk milleti güçsüz ve çaresiz değildir. Aziz milletimiz geçmişin en umutsuz anlarında milli birlik ve beraberlik duygusuyla doğrulmuş, üzerinde oynanan oyunları yüksek irade ve azmiyle bozmasını bilmiştir.

Ekonomimize yönelik olarak içerden ve dışardan yapılan tüm algı operasyonları da sonuçsuz kalmış, üstelik küresel ekonomideki tüm dalgalanmalara rağmen, ekonomimiz sağlam bir zemin üzerinde ilerlemeyi sürdürmüştür. Büyüme rakamlarımızdaki artış, bu alanda ki Türkiye ve Dünya birinciliklerimiz malumunuz. İnşallah 2019’da çok daha büyük ekonomik başarılara imza atacağız.

Şurada artık, 2023 yılına, yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümüne sadece 4 yıl kaldı. 2023 yaklaşırken, bir yandan heyecanımız artıyor, ama bir yandan da umudumuz, gayretimiz, mücadelemiz güç kazanıyor. Bu aziz millet, birlik içinde olduğu müddetçe, önüne koyduğu her hedefe mutlaka ve mutlaka ulaşacaktır. Elbette, bizi, ülke olarak, millet olarak, bu kutlu yoldan ayırmak, bu güzel hedeflerden uzaklaştırmak için mücadele edenler de olacaktır. Kimi zaman içimizdeki hainler,kimi zaman yurt dışındaki hasımlar, büyük bir Türkiye’nin inşa ediliyor olmasından,bölgesinde ve dünyada öncü bir Türkiye’nin yükseliyor olmasından rahatsızlıklarını dile getireceklerdir. Cendere altına sokulmaya çalışılan aziz millet varlığının haklı ve meşru olarak kazandığı büyüklük ve güç duygusu, özgüven ve feraset yeteneği, binlerce yılda oluşturduğu bir arada yaşama kültürü sayesinde; Ekonomimize, demokrasimize, içerde huzurumuza, refahımıza, hiç bir karanlık elin dokunmasına göz yummayacağız. Umudumuzun, heyecanımızın, millet mefkûremizin ve kardeşliğimizin hiç kimse, hiç bir güç tarafından zedelenmesine izin vermeyeceğiz. Bu duygularla bir kez daha 2019 yılının ülkemiz, milletimiz, tüm insanlık için hayırlı bir yıl olmasını; ülkemizde ve yeryüzünde, barışa, dostluğa, dayanışmaya vesile teşkil etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Yeni yılın, öncekilerden çok daha bereketli ve huzurlu, sağlık, afiyet içinde geçmesi; ülkemize olan inancımızla üreterek katma değer yaratmaya devam edeceğimiz ve her zorluğun üstünden 'biz' olarak geldiğimiz bir yıl olması temennimdir” dedi.