Şeniz Süzek Doğan “Bugün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü. Fakat bu tarihin Türkiye'deki kadınlar için daha farklı bir önemi var. 84 yıl önce Atatürk Devrimleri’nin en önemlilerinden birisi gerçekleşti. Anayasa ve Seçim Kanunu’nda kadınlara seçme ve seçilme hakkının önü açıldı. Ne mutludur ki dünyada ilklerin lideri olan Atatürk sayesinde, Avrupalı kadınların dahi sahip olmadığı bu hakka Türkiye’mizde, Türk kadınları sahip oldu. Böylesi bir hakka, Dünya’da ilk olarak erişen toplumun kadını olmaktan son derece gurur duyuyorum” dedi.

“Kadınlar Siyasette Daha Fazla Söz Sahibi Olmalı”

Doğan, açıklamasında “Ancak maalesef ki, aradan 84 yıl geçmesine rağmen biz kadınların meclisteki oranı %17’de kalmakta. Türkiye'de kadınlara milletvekili olma hakkının tanınmasının ardından yapılan seçimde 18 kadın vekil ile dünya 2. olan ülkemiz bugün maalesef 133. sırada. Hayatın her alanında erkeklerle bir arada olmamıza, beraber paylaşmamıza, zorluklara göğüs germemize rağmen mecliste sadece %17’lik, siyasette ise çok daha düşük bir söz hakkına sahip olmamız kabul edilemez.

Ülkemizin gelişmesi ve geleceğe umutla bakması ancak kuruluş kodlarına geri dönmesi ile mümkündür. Kurucumuz ve kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kahraman” olarak adlandırdığı ve “Sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın” diyerek önemine değindiği kadınlarımız olmadan bu gelişme sağlanamaz” ifadelerine yer verdi.

“KADINLARIMIZIN GÜCÜNE İNANIYORUM”

Doğan “Kadın bir belediye başkan aday adayı olarak, kadınların gücüne ve bu sembolik temsilden çok daha fazlasını hak ettiğimize inanıyorum. Kadın olarak hayatı müşterek yaşadığımız erkeklerle siyasette, toplumumuzun geleceğini inşa sürecinde hak ettiğimiz yer kesinlikle bu değil.

Bizler, kadınlar olarak, mücadele içine girdiğimiz her alanda başarılı olduğumuzu defalarca kez kanıtladık. Siyaset, bu alanlardan biri olmakla beraber, en iyi değerlendirmemiz, toplum için, gelecek için en fazla söz sahibi olmamız gereken alandır. Kadınlar olarak, siyaset arenasında yer almalıyız. Yer aldıkça birlik olmalı, güçlenmeli ve topluma huzuru, refahı ve barışı getirmeliyiz. Temsilde hakkımız olanı almak için hep birlikte omuz omuza mücadele etmeliyiz” dedi.