Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıldönümünde kahramanlık destanı yazan şehitlerimiz, tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de anılacak. Her sene Denizli Gençlik Merkezi’nin organize ettiği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” programı belli oldu.

PROGRAM SABAH NAMAZI İLE BAŞLIYOR

7 Ocak Pazar günü Delikliçınar Yeni Cami’de kılınacak sabah namazı ile başlayacak etkinlikler, yürüyüşten sonra gerçekleştirilecek anma programı ile son bulacak. 15 Temmuz Şehitler Meydanı önünden başlayacak kortej yürüyüşü Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtı’nda tamamlanacak. Daha sonra geçilecek anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, şiir dinletisi ve protokol konuşmaları yapılacak. Etkinliklere her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılım bekleniyor.

İBANOĞLU: “SARIKAMIŞ KENDİNİ FEDA ETMENİN DESTANIDIR”

Denizli’de Sarıkamış ruhunun yeniden yaşatılacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Sarıkamış Harekatının Çanakkale ve Malazgirt’deki gibi bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Sarıkamış Destanı için tarihimizin hüzünlü olduğu kadar onurlu bir sayfası olduğunu belirten İbanoğlu, Şehitlerimize minnet duygularımızı ifade etmek için tüm Denizlileri 07 Ocak Pazar günü saat 09.00’da gerçekleşecek yürüyüşe davet etti.

İŞTE PROGRAM

SAAT

KONU

7.30

Sabah Namazı ve Dua

9.00

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

9.30

Anma Töreni