ATV’de yayınlanan Esra Erol’la programına katılan Damla, evlatlık olarak verildiği annesi Ayperi hanımla gerçek ailesini bulmak istedi. Onu büyüten annesi Ayperi Hanım, “Gerçek ailesini bulamadım. Damla’nın yalanlar üzerine kurulu bir hayatı olmasına yüreğim elvermedi ve gerçekleri anlatmaya karar verdim” diye ifade etti. Ayperi Hanım, “Denizli'deki özel bir hastanede tüp bebek için tedavi görüyordum. Ama olumsuz sonuç alıyorduk. Orada çalışan bir temizlik görevlisi vardı. Sürekli gidip geldiğimiz için aramızda bir sohbet oluşmuştu. Ona burada doğum yapıp çocuğu istemeyen aile olursa biz evlatlık almak isteriz demiştik. Onlar da bir süre sonra bize Damla'yı getirdiler. Damla'yı öz anne ve babasından evlatlık aldık” şeklinde konuştu.

“Kardeşlerimi Merak Ediyordum”

Damla "Annem bana evlatlık olduğumu söylediğinde inanamadım, çünkü hiçbir zaman bu farkı bana hissettirmemişti. Beni 2000 yılında Denizli’de özel bir hastanede çalışan bir görevli aracılığıyla evlatlık almışlardı. Bunları duyunca bir aile neden daha ufacık bir bebeği istemez diye düşünmeden edemedim. O yüzden biyolojik anne babamı değil de kardeşlerim varsa ve hayattalarsa onları görmek, bulmak istiyorum. Kardeşlerimi merak ediyordum. Kim olduklarını merak ediyordum" diye konuştu.

“Pişman Olduk”

Damla’nın öz annesi Sultan ise, “Babadağ’da bir tanıdığımız vardı. Hastanede birisi var ancak çocuğu yokmuş ‘Gel verelim’ dedi. Damla başka bir aileye evlatlık olarak verildiğinde 3 aylık bebekti. Beni Babadağ’dan Denizli’ye götürdüler. Ertesi gün çocuğumu geri almak için geldim ancak uzağa gittiler denildi. Ondan sonra çok pişman olduk ama bulamadık” diye ifade etti.

26 Eylül’de programa çıkan Damla, abisi Ahmet ve ablası Necla ile 27 Eylül’de yayınlanan programda buluştu. Ardından bir gün sonra yayınlanan programda ise o dönem özel bir Hastanede doğum yaptıktan sonra kızlarını evlatlık olarak veren baba Turgay ve anne Sultan 18 yaşındaki kızları ile buluştu. Damla’nın ailesiyle buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı.