CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan Toplantı Salonunda Bozkurt Belediyesinde yaşanan haciz işlemi, Ak Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’ın konuyla ilgili açıklamalarına cevap mahiyeti içeren basın toplantısı düzenledi.

“HER ŞEY KURGULANMIŞ”

İcra sürecinin kurgulanıp hayata geçirildiğini ima eden Karaca, “Geçtiğimiz hafta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Bozkurt Belediye Başkanımız Birsen Çelik’in makamında bir haciz uygulaması gerçekleştirildi. Bu haciz uygulaması sonrasında Belediye Başkanımız Birsen Çelik’i sosyal medya üzerinden linç etmeye kalkanların karşısında sayın Genel Başkanımız, sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayımladı ve haciz işlemini kamuoyuyla paylaştı. Bu haciz işlemi sonrasında yapılan açıklamada ardından hemen apar topar, haciz işleminde alacaklı olan Mehmet Uygun adına 8 Mart günü alelacele bir sosyal medya hesabı açıldı.  Belediye Başkanımızın haciz uygulamasındaki kasıtı ve itibar suikastı, itibar erozyonu amacını kamuoyuyla paylaştıktan sonra Mehmet Uygun 8 Mart günü saat 21.24’te o gün açılan sosyal medya hesabından yanıt olarak bir açıklama paylaşıyor. Ne hikmetse ardından 20 dakika sonra AK Parti Denizli İl Başkanlığı sosyal medya hesabından ‘Hakikat’ diye paylaşılıyor. AK Parti İl Başkanlığı, Mehmet Uygun’un bir sosyal medya hesabı açtığını ve bu hesabı açtıktan sonra bir açıklama paylaştığını 20 dakika içinde nasıl öğrendi ve kendi resmi hesabından nasıl paylaştı? Bunun takdirini Denizlili hemşehrilerime bırakıyorum” dedi.

“DENİZLİ MİLLETVEKİLİ OLDUĞUNU 33 AY SONRA HATIRLADI”

Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’a yönelik eleştirilerini de sıralayan Karaca, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Bozkurt Belediyesine yönelik yakışıksız ve kasıtlı haciz uygulaması nedeniyle yaptığı açıklama sonrasında AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’dan cevap mahiyetinde bir açıklama geldi. Sayın Yıldız, basın mensuplarına yönelik milletvekili seçildikten sonra ilk defa ‘Huzurlarınızdayım’ diyerek cümlesine başladı. 33 ay boyunca hiçbir şekilde Denizli’nin sorunları ve Denizli adına milletvekili olarak bir cümle sarf etmediğini itiraf ederek sayın genel başkanımızın açıklamalarına yanıt vermek üzere kürsüye çıktı. Genel Başkanımıza, Ahmet Yıldız’ı 33 ay sonra milletvekili olduğu hatırlattığı için de teşekkür etmek gerekiyor.  Aylar sonra Denizli Milletvekili olduğunu hatırlayan Ahmet Yıldız, Bozkurt Belediyesinde yaşanan duruma ‘Çok üzüldüm’ diyor. Bozkurt adına üzülen Ahmet Yıldız, Mehmet Uygun tarafından yapılan açıklamayı 8 Mart 22.26’da kendi sosyal medya hesabından paylaşıyor. Ahmet Yıldız, bununla da yetinmiyor, saat 23.08 civarlarında internet sitesinde yapılmış haberi sosyal medya hesabında bir kez daha paylaşıyor. Sürece baktığımızda Ahmet bey, Bozkurt’un icra konusuyla kamuoyunda gündeme gelmesine gerçekten çok üzülmüş ki, paylaşımlarını sürdürmüş” dedi.

“ATATÜRK PORTRESİNE GÖZ DİKMİŞLER”

Yıldız’ın açıklamalarından alıntılar yaparak sürecin hangi mahiyet taşıdığının anlaşıldığını belirten Karaca, “Ahmet Yıldız konuşmasından Mehmet Uygun’un kendisine aktardığına göre hangi eşyaların haciz edileceği sorusunda ‘makam arabası, koltuk ve maddi değeri olan tablolar olarak’ yanıt aldığını belirtiyor. Bozkurt Belediye Başkanının odasında Atatürk portresi dışında herhangi bir tablo var mıydı? Bozkurt Belediyesi, 12 bin nüfuslu dar imkanlarıyla geçinen bir belediyedir. Orada Picasso’nun tablosu mu vardı? Onu mu haczedeceklerdi? Ahmet Yıldız devam ediyor; ‘Atatürk resmi gündeme geldi ve haczedilmedi.’ Sayın Ahmet Yıldız, bu ifadeyi şöyle düzeltmeniz lazım. Orada tek portre Atatürk portresi. Bu portrenin haczi gündeme geliyor. Belediye Başkanımız ve orada bulunan tarafından bu tablonun haczine ne pahasına olursa olsun izin vermeyeceğiz tepkisi üzerine tablo haczedilemiyor. Belediye başkanımız kıymetli araçlarını, işyeri haczini talep ediyor ama maalesef ‘Makam koltuğu ve makam aracı ve bir de Atatürk portresi’ haczedilmek isteniyor. Seçimle elde edemediğiniz Bozkurt Belediye Başkanlığı makamını bu tür dalavere ile haczetmeye kalkışıyorsunuz. Sayın milletvekili bir bürokrat ve soruyorum! Değeri yüksek araçlar, işyerleri varken neden makam koltuğunu, arabasını hacze geldiniz? Maalesef yapılmaya çalışılan itibar suikastı tutmadı” dedi.