TBMM çatısı altında milletvekili olarak temsiliyetinin farkındalığı ve sorumluluğuyla mücadele ettiğini belirten Karaca; Kurtuluş Savaşından bugüne hakları için mücadele eden tüm kadınların, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde seçme ve seçilme haklarını elde etmesinin 86. Yıldönümünde kadınların siyasal alana katılım ve temsiliyetlerinin önemini vurguladı.

KADINLAR, HER ALANDA VAR OLMAYA DEVAM EDECEK

Siyasal alana katılımın en önemli adımlarından birinin seçme ve seçilme hakkı olduğunu vurgulayan Karaca: “Cumhuriyeti kuran iradede kadınlar ve erkekler birlikte yürümüştür. Kadınlar, seçme ve seçilme hakkının birçok ülkeye göre erken elde etmişlerdir. Çünkü Cumhuriyet, kadınların başta seçme ve seçilme hakkı olmak üzere haklarını teslim eden rejimin adıdır. Kurtuluş Savaşından bugüne kadınlar başta kamusal alan olmak üzere her alanda mücadele etmeye, seslerini yükseltmeye devam etmektedir. Kadınlar karar mekanizmalarında yer almaya, kadın dayanışması sayesinde güçlenmeye devam edecektir. Bizler, zorlukları aşarak kazandığımız hakları kaybetmemekte, hiçbir kadının kaybetmesine izin vermemekte kararlıyız” dedi.

CİNSİYET KOTASI GETİRECEĞİZ!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca açıklamasında siyasal temsili güçlendirmenin imkanlarına dair değerlendirmede bulundu; “Kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesi, yurttaşlık haklarından yararlanmasını sağlamıştır. Kadınların siyasette olması toplumsal cinsiyet eşitliği temelli politikaların oluşturulmasında ve uygulanmasında önemlidir. Seçme ve seçilme hakkının elde edildiği günün 86. Yıldönümünde, kadınların siyasal temsilinin yetersiz olması kabul edilemez. Kadınların yaşadıkları hak ihlallerinin her zaman karşısında duracağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında; İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamemizde de belirttiğimiz üzere, kadınların karar alma mekanizmalarında olmasını sağlamak için Seçim Yasası değişikliği ile cinsiyet kotası getirecek, kadınların TBMM’de temsilini güvence altına alacağız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi, kadınların eşit katılımı ve temsiliyetiyle mümkün kılacağız” diye konuştu.