Merkezefendi Aynur – Feza Başer Anaokulunda düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan, Denizli Milletvekilleri Nilgün Ök, Cahit Özkan, Teoman Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, diğer protokol üyeleri, Hayırsever Seyfi Başer ve ailesi ile davetliler katıldı.

Hayırsever Seyfi Başer yaptığı konuşmasında; “Eğitim; ülkelerin muasır medeniyet seviyelerini, refahlarını ve milli gelirlerini belirler. Bu yüzden, bizler de aile olarak, rabbimin verdiği imkânlar ve güç ölçüsünde doğup büyüdüğümüz, suyunu içip havasını teneffüs ettiğimiz, hizmet etmekten şeref duyduğumuz Göveçliğimize çeşitli eğitim kurumları kazandırdık. Amacımız; donanımlı, eğitimli, ülkeyi ileri teknoloji ve ileri seviyelere götürecek, bugünün vizyonuna ayak uydurabilecek gençler yetiştirmek. Eğitim iki ayaklı terazi gibidir. Bir tarafı okul diğer tarafı ailedir. Okul ne kadar önemliyse aileler de o kadar önemlidir. Bu vesileyle bizi yetiştiren anneme, babama, ölmüşlerimize Allah rahmet eylesin. Sizlerin huzurunda bizi bu yaşlarımıza getiren annemi çağırıp elini öpmek istiyorum” dedi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz; “Sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek; onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda gereksinimlerinin ne olduğunu bilmeye bağlıdır. Erken çocukluk dönemindeki gelişmelerle, okul öncesi eğitim, artık anne ve babanın yalnız başarabileceği bir konu olmaktan çıkmış durumdadır. Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasına ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak artık kanıtlanmıştır. Az ya da çok, hiç önemli değil, eğitime gönül vermek, bu kutsal görevin içinde bulunmak bu ülkeye yapılabilecek en güzel hizmettir. Birçok ülkede okul öncesi eğitim zorunlu olup, 3 yaşında eğitime başlanır. 6 yaşına kadar zekâ gelişimi oluştuğundan 3-6 yaş en kıymetli zamandır. Bu nedenle bu zamanı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Eğitimde hayırseverlerimizin katkısına ciddî manada ihtiyacımız var. Denizli bu konuda örnek illerden biridir. Kıyas edersek Denizli Türkiye’de ilk sıralarda yer alan ilimizdir. Hayırseverlerimizde okul yapma konusunda ciddî bir yarış var.  Eğitime katkı sağladıkları için hayırseverlere teşekkür ediyorum. Denizli’de 86 Bağımsız Anaokulu, 344 Anasınıfı, 24.043 öğrenci, 1047 öğretmenimiz ile %88 ‘e ulaşan okullaşma oranımız ile ilimiz her alanda olduğu gibi okulöncesi eğitimde de en üst seviyededir. Tabi ki bu bizim için yeterli değildir. Hedefimiz %100 okullaşmaya ulaşmaktır. İlimizin eğitim kalitesinin artırılması ve başarı grafiğinin yükseltilmesi noktasında elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Açılışını yapacağımız okulumuz 4 Derslikli özel proje olarak 750.000 TL mal olmuş ve tamamı Yedeks Tekstil San. ve Tic. A.Ş. adına Hayırsever Seyfi Başer tarafından karşılanarak Aynur-Feza Başer Anaokulu adını alarak 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitime başlamıştır. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür eder, bu okulumuzun Denizli’mize, milletimize hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım” dedi.

Vali Hasan Karahan törende yaptığı konuşmasında; “Bu güzel açılışa vesile olan Seyfi Başer ve Yavuz Başer kardeşleri, okula adlarını verdiğimiz eşleri Aynur Hanım ve Feza Hanımı, kıymetli evlatlarını ve çok kıymetli Göveçlikli hemşerilerimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Okulumuz hayırlı uğurlu olsun. Hayırseverimizin annesine olan saygısı ve sevgisi hepimizi duygulandırdı. Bu vesileyle bütün annelerin de ellerinden öpüyoruz. Annelerin her zaman için yeri bambaşkadır.  Onlar bu dünyayı terk etseler bile evlatlarını terk etmiyorlar. Bunu da hepimiz bir şekilde hissediyoruz. Cenab-ı Allah onları bizlerin varoluş sebebi kılmış. İyi ki de öyle olmuş.  Emeği geçenlere, bu işlere destek verenlere, sahip çıkanlara hepsine birden hürmet ediyoruz” dedi. Vali Hasan Karahan konuşmasının ardından Hayırsever Seyfi Başer ve Yavuz Başer’e teşekkür plaketi verdi.

Hayırsever Başer Ailesinin Denizli Eğitimine yaptığı katkılar;

Ekrem Başer İlkokulu Su basmanı    200.000.-TL

12 Derslik Prefabrik Bina yapımı       250.000.-TL

İş Adamları Meslek Lisesi Yapımı için   75.000.-TL

Hatipzade Veli Başer İHL. Yapımı için  700.000.-TL

Hayırseverler Ortaokulu yapımı için    100.000.-TL