denizliaktuel.com-ÖZKAN TOKMAK

Kamuoyuna yansıyan Çardak Havalimanında krize dönüşen taksi krizi sonrası yeni bir adım atıldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çardak Havalimanı’nda Pamukkale Taksiciler Kooperatifi’ne bağlı taksilerin sözleşme hükümlerine aykırı şekilde birden fazla yolcu aldıkları, halk değimiyle dolmuş taksicilik yaptıklarını tespit ederek, yılbaşında son bulacak özleşmeyi Eylül Ayı’nda feshetmişti. Yolcu bırakabilen taksilerin yolcu almalarına müsaade edilmemiş, gelen yolcuların ciddi anlamda mağdur olmalarına neden olunmuştu. Kooperatif Üyesi taksiciler durumu yargıya taşımış, 6 Şubat’ta mahkeme günü olarak verilmişti. Yaşana kriz sonrası  Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü de, Çardak Havalimanında taksi hizmetini yeni ihaleye çıkacağı tarihi mahkemenin bir gün sonrası 7 Şubat 2019 olarak duyurdu, şartlarını açıkladı. 

İhale ilanında ise şu bilgilere yer verildi, “1. Denizli Çardak Havalimanı taksi hizmetleri en fazla 4 (dört) yaşında ve en az 15 (on beş) araç ile hizmet verilmesi kaydıyla beher araç için KDV dahil 600.-TL (AltıyüzTL) muhammen kira bedeli üzerinden açık ihale usulü ile ihale edilerek 31/12/2019 tarihine kadar kiraya verilecektir.

2. Söz konusu hizmete ait Sözleşme Taslağı ve İhale Şartnamesi DHMİ Genel Müdürlüğü Pazarlama ve Ticaret Dairesi Başkanlığı veya Denizli Çardak Havalimanı Müdürlüğünden KDV dahil 100.-TL (YüzTL) karşılığında temin edilebilir.

3. İhaleye iştirak edecekler 50.000.-TL (EllibinTL) geçici teminat vereceklerdir.

4. Söz konusu hizmete talip olanlar 07/02/2019 günü saat 14.00’e, kadar İhale Şartnamesinde belirtilen evrakları tamamlayıp DHMİ Denizli Çardak Havalimanı Müdürlüğü Evrak Birimine vereceklerdir. Belirtilen tarih ve saatten sonra yapılacak başvurular ile posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

5. İstenen belgeleri eksik, yanlış veya zamanında getirmeyenlerin müracaatları yapılmamış sayılacaktır.

6. Söz konusu hizmet ile ilgili olarak daha önce Kuruluşumuza verilen dilekçeler geçersizdir.

7. İhale 07/02/2019 günü saat 14.30’da DHMİ Denizli Çardak Havalimanı Müdürlüğünde yapılacaktır.

8. Kuruluşumuz yapılan bu ihalede 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa tabi olmayıp ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.”