Uluslararası Sağduyulu Aktivistler Patformu (USAP) geleneksel olarak düzenlediği Yaz Konferanslarından ikincisinde önceki dönem Borsa İstanbul (BİST) Başkanı Doç. Dr. İbrahim M. TURHAN'ı ağırlıyor. USAP Uluslararası Sağduyulu Aktivistler Platformu’nun düzenleyeceği konferans için açıklama yapan USAP Genel Sekreteri Mahir Altuğ'un verdiği bilgiye göre; Amerika-İran gerilimi, Akdeniz'deki olayların önümüzdeki günlerde Türkiye ekonomisine yansıması, bölgemizdeki diğer sıcak gelişmelerin yatırımlara etkisinin konuşulacağı 18 Temmuz 2019 Perşembe günü Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda saat 20.30’da başlayacak "Küresel Ekonomi ve Piyasalar" başlıklı konferansa tüm Denizliler davetli.

 Doç. Dr. İbrahim M. TURHAN kimdir?

İbrahim M. Turhan 1968 yılında İzmir’de doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümünde tamamladı. Marmara Üniversitesi’nde “Finansal Krizler ve Reel Sektör Üzerindeki Etkileri: Türkiye Örneği” konulu teziyle doktorasını tamamlayan Turhan, bu dönemde aynı kurumda öğretim elemanı olarak görev yaptı.

Birçok Türkçe süreli yayında finansal iktisat ve politik iktisat alanında yayınları bulunan ve kitap editörlüğü de yapan Dr. Turhan, bankacılık, finans ve finans teknolojileri alanında faaliyet gösteren süreli yayınlarda yayın danışmanı, yazı işleri müdürü ve yayın yönetmeni olarak çalıştı. İstanbul Bilgi, Marmara, İstanbul Ticaret, Beykent ve Kadir Has Üniversitelerinde uluslararası finansal piyasalar ve kurumlar, finansal kuruluşlarda stratejik planlama ve yönetim, bankacılık teorisi ve politikası ile merkez bankacılığı alanlarında ders verdi.

1 Nisan 2004 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Banka Meclisi üyeliğine, 7 Haziran 2006 tarihinde Para Politikası Kurulu üyeliğine seçilen İbrahim Turhan, 1 Ocak 2012 tarihinde Borsa İstanbul Başkanlığı’na atandı ve bu görevini 10 Şubat 2015 tarihine kadar sürdürdü. 25. ve 26. dönem İzmir milletvekili olan Turhan, aynı dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu başkan vekili olarak görev yapmıştır.  Şu anda Boğaziçi Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders veren Turhan, 2018 yılından itibaren kurucusu olduğu Quanta Finansal Danışmanlık’ın yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır.