Ülkenin en güçlü Barolarından birisi olan Denizli Barosunda 13-14 Ekim tarihlerinde Olağan Genel Kurul gerçekleştirilecek. Seçim olağan ancak ortaya çıkan 2 adayında çok güçlü olması seçimlere olağanüstü bir hava katacak. Mevcut Baro Başkanı Müjdat İlhan ile eski Baro Başkanı Adil Demir arasında geçecek yarış için adaylar seçim için çalışmalarına haftalar öncesinde başlamıştı.

Denizli Barosunda yapılacak seçimde yaklaşık 1100 baroya kayıtlı avukat sandığa giderek oy kullanacak.

Denizli Barosu'nda 5 dönem, aralıksız toplamda 8.5 yıl başkanlık görevini yürüten Adil Demir, 2011 yılında milletvekilliği adaylığı için istifa etmiş, bunun üzerine olağanüstü toplanan genel kurul, mevcut Başkan Müjdat İlhan'ı göreve seçmişti. 4. başkanlık dönemini geçiren ve baronun 7.5 yıldır başkanlık koltuğundaki isim olan Müjdat İlhan, döneminde Baro binasının yapımını tamamlayarak hizmete sunmuş ve önemli bir çok sosyal projeye hayat vermişti.

“AMACIMIZ HİZMETE DEVAM ETMEK”

Baro üyesi avukatlara seslenen Başkan Müjdat İlhan, “Değerli meslektaşlarım; büyük bir onurla hizmet ettiğimiz 45. dönem Denizli Barosu başkanlık görevimizi tamamlamak üzereyiz. Görevi devraldığımız 2011 yılından bu yana geçen sürede göstermiş olduğunuz güvene teşekkür ediyorum. Sizlerin bu teveccühünden aldığımız güçle hizmete devam etmek için yeniden Denizli Barosu Başkanlığına adayım. Şahsım ve aday olan kurul üyelerimiz adına hepinize saygılar sunarım” diyerek üyelerden yeni bir dönem için daha destek istedi.

“Hukukun üstün, baronun söz sahibi olduğu dönemlere geri döneceğiz” sözleri ile adaylığını ve ekibini kamuoyuna açıklayan Adil Demir ise, “İlk olarak 2002’de yola çıkarken şiar edindiğimiz vatandaş haklarının savunuculuğunu bırakmayan ve baromuzun her rengini kucaklayan bir anlayışla, Denizli’mizin, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi.   

Yaptığı çalışmalar ve projelerle Denizli’de ve Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdiklerini belirten Demir, “Bu dönemde de meslektaşlarımız bizi görev yetkisi verirse, vizyonumuz ve hizmet aşkımızla, Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmeye ve diğer barolara da önderlik yapmaya devam edeceğiz.” Diyerek üyelerden destek istedi.