İSTANBUL (İGFA)  - İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alevi yurttaşlar tarafından her yılın şubat aylarında 3 gün süreyle tutulan “Hızır Orucu” lokma dağıtımına katıldı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile birlikte vatandaşlara lokmalarını dağıtan İmamoğlu, “Allah’ın izniyle göreceksiniz bu ülke adalete, hukuka, bütün güzelliklere, fırsat eşitliğine, her vatandaşımızın eşit olduğu günlere kavuşacak, başta sizin gibi güzel yurttaşlarımızın emeğiyle. Çocuklarımız için, gençlerimiz için hem mücadele etmeye hem de dua etmeye devam edelim. Allah’ın izniyle, her şey güzel olacak” dedi. 

İnanca hizmet eden kurum, kuruluş ve ibadethanelerin çok hassas olması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, daha sonra iftar için toplanan vatandaşlara da seslendi. bu zor günleri hep beraber aşmak için kol kola, omuz omuza, yürek yüreğe; bütün sıkıntılarımızın sona erdiği Allah’a sağlık için dua ediyorum" diyen İmamoğlu, "Çocuklarımız için, gençlerimiz için hem mücadele etmeye hem de dua etmeye devam edelim. Allah’ın izniyle, her şey güzel olacak” dedi.

Konuşmanın ardından Alevi dedesi Celal Özer tarafından iftar duası okundu. İmamoğlu ve Yüksel, edilen duaların ardından, pilav ve etten oluşan lokmaları vatandaşlara dağıttı.