Yargıtay’dan çalışan anneler için önemli bir karara imza atıldı. Özel bir bankada çalışan kadın, doğum yaptıktan sonra işyerinde kreş olmadığı için büyük sıkıntı yaşadı. Bankaya ihtarname çeken ve kadının bütün girişimlerine rağmen çözüm bulunamadı. Bunun üzerine işten ayrılan kadın, kıdem ve ihbar tazminatı alamadı. İş Mahkemesine başvuruda bulunan kadın, şirkette çok sayıda kadın çalışan bulunduğunu ve kreş olmadığı için mağduriyet yaşadığını ileri sürdü. Yaşadığı mağduriyete ve ihtarnameye rağmen, işverenin yükümlülüklerini yerini getirmediğini iddia eden kadın, işverenin istifa sayıp davacıyı işten çıkardığını ileri sürdü. Davacı ise kıdem ve ihbar tazminatı alacağını talep etti. Davalı işveren avukatı, mahkemede savunma yaparak davacının bankaya ulaşmış, fesihten vazgeçtiği yönünde beyanı söz konusu olmadığını, tam aksine iş ilişkisini sona erdirdiğine dair yazılı İnsan Kaynakları Müdürlüğüne hitaben yazılmış beyanı olduğunu öne sürdü. Davacının iş akdinin istifa sebebiyle sona erdiğinin kabul edileceği ihtar olduğundan, iş akdinin haklı sebeple feshedilmiş sayılmasının mümkün bulunmadığı ve davacının bu kapsamda kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanamayacağını savunarak davanın reddini istedi.

DAVANIN REDDİNE KARAR VERİDİ

Mahkeme, davacının kreş temininin gerçekleştirilmemesi halinde haklı sebeple feshedeceğini bildirmesinin 4857 sayılı İş Kanunun 24. maddesi kapsamında olmaması sebebiyle davanın reddine karar verdi. Davacı kadın ise kararı temyiz etti.

DAVACI KADIN HAKLI BULUNDU

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, davacı bankacıyı haklı buldu. Daire, 14 Temmuz 2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 25522 sayılı Gebe veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmeliğe atıfta bulundu. Yönetmeliğe göre, işverenin belediye ve mücavir alan sınırları içinde bulunan tüm iş yerlerinde, yaşları ve medeni halleri ne olursa olsun, toplam 150'den çok kadın çalışanı olması halinde, 0-6 yaşındaki çocukların bırakılması, bakımı ve emziren çalışanların çocuklarını emzirmeleri için işveren tarafından, çalışma yerlerinden ayrı ve iş yerine yakın belirli şartları taşıyan bir yurdun kurulmasının mecburi olduğu hatırlatıldı.