İstiklal caddesinde kış soğuğunun hissedildiği bugünlerde ayağı yalınayak terlikle mendil satan 12 yaşlarındaki çocuğu gören bir hayırsever, çocuğun durumuna üzülerek cadde üzerinde bir mağazadan ayakkabı alarak çocuğa giydirdi. O anları ise bir vatandaş cep telefonuyla fark ettirmeden görüntüledi. Çocuğun sevinci görülmeye değerken, hayırsever gencin uzun zamandır da işsiz olduğu ortaya çıktı.

Denizli’de dün İstiklal Caddesinin en yoğun olduğu akşam saatlerinde kalpleri ısıtacak bir olay yaşandı. Kış soğuğunun hissedilmeye başlandığı bugünlerde ayağında çorap ve ayakkabı olmadan sadece terlikle bir çocuğun mendil sattığını fark eden 28 yaşındaki Rahman Anılüstün, 12 yaşlarında olan çocukla bir süre konuştu. Herkesin kışlıklarını giydiği bugünlerde çocuğun durumuna üzülen genç adam, çocuğu da yanına alarak aynı cadde üzerinde ilk ayakkabı mağazasına girerek, çocuğa birlikte ayakkabı seçti. Beğenilen bir ayakkabıyı alınarak çocuğa giydirildi. O anları ise fark ettirmeden bir vatandaş cep telefonuyla kaydetti. Sonrasında gösterdiği merhamet ve iyilikten dolayı tebrik etmek için hayırsever gencin yanına giden vatandaş uzun süredir işsiz olduğunu öğrendi.  Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar ve esnaf ise, ‘İnsanlık ölmemiş’ diyerek hayırsever genci kutlamayı ihmal etmedi. Mendil satan çocuğun ise ayakkabısını giydikten sonraki mutluluğu görülmeye değerdi.

“Vicdanımın sesini dinledim”

Çocuğu mutlu etmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Anılüstün, “Ben sadece vicdanımın sesini dinledim. Havalar soğuyor ve küçücük bir çocuğun ayağında çorapsız terlikle dolaşması bana dokundu. O daha bir çocuk. Okuyup ders çalışması gerekirken burada mendil satıyor. Onun yüzü güldü ya ben başka bir şey istemiyorum” dedi.