Denizli Çağırganlılar Derneği Tavas’ta yaşayan kadınların sosyal hayatta daha fazla yer alması amacıyla, Yeşeren Umutlar Atölyesi projesini başlattı. Proje kapsamında, kadınların iş sahibi olarak aile bütçelerine katkı sağlayabilmesi için ilçe merkezi ve Tavas’a bağlı mahallelerde yaşayan 18-45 yaş aralığındaki 25 kadına dikiş kursu verilecek.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından da desteklenen “Yeşeren Umutlar Atölyesi” projesinin açılışı, Tavas Halk Eğitimi merkezinde yapıtlı. Açılışa Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Tuhan Veli Akyol, Tavas Milli Eğitim Müdürü Özkan Duvarcı, Tavas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer Pişkin,  Serinhisar Bilişim ve Gelişim Derneği Başkanı Emine Kobaş ve ilçe halkı katıldı.

HEDEF KADIN İSTİHDAM ORANINI ARTTIRMAK

Proje hakkında bilgi veren Çağırganlılar Derneği Başkanı Hayati Ebeoğlu, işsiz kadınlara yönelik düzenledikleri projeyle kadınların sosyal hayattaki istihdam oranını arttırmak istediklerini söyledi. Ebeoğlu, projenin bireylere tekstil sektöründe iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitim ve danışmanlık desteği vererek dezavantajlı bireylerin sosyoekonomik ve toplumsal hayata katılım oranlarını artırmak amacıyla hazırlandığını kaydetti.

TEKSTİL’DE DİKİM SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRACAKLAR

Ebeoğlu, ilçedeki dikiş sektörünü canlandırmak istediklerini vurgulayarak, “Proje kapsamında kurulan dikiş atölyesinde, yörede yaşayan 25 kadına dikiş eğitimleri verilecektir. Bu proje ile eski dönemlerde önemli geçim kaynaklarından biri olan tekstil ürünleri dikim sektörünün Tavas’ta yeniden canlandırılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında kurulan atölyede verilen eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden sonra kadınların iş sahibi olabilmeleri ve aile bütçesine katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Kurs süresince eğitim gören kadınlara İŞKUR tarafından günlük ücret ödenmektedir. Ayrıca 8 ay sürecek olan projemiz boyunca kullanılacak olan kumaş parçaları ile geri dönüşüm sağlanarak devletimizin başlatmış olduğu “Sıfır Atık” kampanyasına destek verilmiş olunacaktır” dedi.