İSTANBUL (İGFA) - Aralık 2019’da 3 yıllığına “İBB Büyük İstanbul Otogarı Ticari Alanları İşletme Ve Kiraya Verme İşi İhalesi”ni kazanan Boğaziçi Yönetim AŞ, kiralama işlerini yürütmeye başladı.

Yap işlet devret modeliyle inşa edilen, mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) olan Büyük İstanbul Otogarı’nın 25 yıllık işletme dönemi 5 Mayıs 2019 sona ermişti. Otogarda yeni dönem ise İBB’nin 9 Eylül 2019’da işletmeyi devralmasıyla başladı. 

Canlı olarak İnternet üzerinden yayınlanan ihaleyi, 16 Ocak 2021’de başlamak üzere 3 yıllığına İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ kazandı.  Yeni dönemle birlikte kiraya verme işinde tek söz sahibi olan Boğaziçi Yönetim AŞ, en baştan itibaren, dükkân ve ticari alanların kiralanmasında, içinde fiilen faaliyet yürüten işletmecilere öncelik verildi.

Büyük İstanbul Otogarı İşletme Müdürü Fahrettin Beşli, eski kiracıların elinde yer alan, “Ticari İşyeri Tahsis Belgesi”nin, yalnızca otogarın geçmiş dönem işletmecisi ile kendi aralarında tesis ettikleri kiralama işlemine ilişkin olduğunu belirterek, İBB’nin bu kira ilişkisinin ve tahsisin tarafı veya garantörü olmadığını söyledi.