İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerinin, Çakmak Mahallesi Mezarlığı'nda iş makinesiyle izinsiz kazı yaptığı iddiasıyla gözaltına aldığı polis memuru K.K. ile E.A, F.Ş, O.S, A.A, O.U, E.A, Ü.A. ve A.K'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece "izinsiz kazı yapmak", "gasp ve darp" iddiasıyla tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğüne damacana su hizmeti sağladığı öğrenilen E.A'nın evindeki aramada polis yeleği ve şapkası ile kelepçe, diğer zanlıların ikametlerindeki ise ikişer tüfek ve tabanca ele geçirildi.

E.A'nın evindeki malzemeleri, KOM şubesinde görevliyken FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan N.S'nin kendisine verdiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan, iş makinesi operatörü O.A'nın izinsiz kazı yapmaktan vazgeçmesi üzerine diğer zanlılarca darp ve gasbedildiği belirtildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çakmak Mahallesi Mezarlığı'nda iş makinesiyle izinsiz kazı yapan 9 kişiyi dün gözaltına almıştı. (AA)